základní část, 30. kolo
07.04.2018 20:45 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - VVV Venlo 3:2

Sparta doslova přežila klinickou smrt v utkání s Venlem a nakonec díky dvěma brankám hrdiny Roberta Mührena zvítězila nejtěsnějším poměrem 3:2. V boji o udržení tyto tři body nutně potřebovala, v případě ztráty by totiž byl boj o přímou záchranu už hodně složitý. V tabulce Eredivisie se nachází na sedmnáctém místě se čtyřiadvaceti body a před posledním Twente si prozatím vytvořila náskok pěti bodů.

VVV naopak odmítl velkou šanci na jistotu získání prvoligové licence i pro příští ročník, se čtyřiatřiceti body je dvanáctý. I tak má situaci stále ve svých rukách, před šestnáctou barážovou příčkou Rody je totiž o osm bodů.

Hned první větší šance skončila vedoucí brankou domácích. V 19. minutě po krásné přízemní kombinaci obdržel Soufyan Ahannach přihrávku z pravé strany od Holsta a z hranice brankového území mířil po zemi k bližší konstrukci.

Od tohoto okamžiku se hrálo opatrněji, další zajímavé momenty byly k vidění až v závěrečné pětiminutovce úvodního dějství. Po bezohledném zákroku Vriendse ve vlastní šestnáctce nařídil rozhodčí Mulder pokutový kop ve prospěch Venla, ke kterému se postavil Clint Leemans. Jeho střelu k pravé tyči však brankář Huth vystihl a balón odvrátil na rohový kop. Stejný hráč dokázal napravit zaváhání ve 43. minutě a ještě do poločasu přeci jen srovnal. Naopak Huth si vybral slabší chvilku, střela Leemanse z pětadvaceti metrů mu propadla pod rukavicí do sítě.

Hosté vstoupili do druhého poločasu mnohem lépe. Ve 48. minutě sice ještě trefili tyčku, ale za další čtyři minuty již otočili vývoj. Podruhé se prosadil Leemans, když se míč po přímém volném kopu z dvaceti metrů odrazil od zdi do protipohybu bezmocného Hutha. Sparta to v žádném případě nezabalila a ve zbývajícím průběhu byla lepším týmem.

Po hodině hry byl blízko vyrovnání Fischer, jehož hlavička orazítkovala břevno. Závěr zápasu patřil Mührenovi, který doslova spasil svůj výběr. Nejprve se prosadil v 81. minutě, kdy se po výtečné souhře na jeden dotek vyhnul dvěma bránícím protihráčům a ze čtrnácti metrů napálil balón nekompromisně ke vzdálenější tyči. V 90. minutě dostal stadion Het Kasteel do varu úspěšnou střelou ze šesti metrů po sklepnutí od Kramera a završil tak své povedené představení.

Autor: Viktor Sandev / sparta-rotterdam.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele