základní část, 11. kolo
03.11.2017 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Rotterdam - SC Heerenveen 0:0

Po pěti porážkách v řadě uhrál Heerenveen na půdě Sparty aspoň bod. V první půli měl několik možností, jak otevřít skóre, ale stejně jako v některých svých předchozích zápasech se jednoduše nesetkal se správnou koncovkou. Ve finále se s rotterdamským celkem rozešel smírně tak, jak tomu dění na hřišti vlastně uceleně odpovídalo.

Domácí sice se svým soupeřem padli čtyřikrát z posledních pěti případů, byli však v určitě lepším rozpoložení, protože před dvěma týdny remizovali v derby s Excelsiorem a následně porazili Groningen, a mohli si tak na svého protivníka právem věřit. Ten byl totiž pod obrovskou dekou, kterou ze sebe na západě Nizozemska jen částečně shodil.

Nejprve se ve 13. minutě zastřeloval Ödegaard, nicméně domácí bránu gólmana Kortsmita přímo ohrozit nedokázal. V o dost lepší pozici se objevil o šest minut později Mihajlovič, který letos vůbec poprvé dostal od hostujícího trenéra Jurgena Streppela šanci v základu, avšak tak dlouho přemýšlel se zakončením, až nakonec trestuhodně přestřelil.

Po půlhodině hry si již Kortsmit mezi třemi tyčemi přece zachytal. Vlap si za pokutovým územím srovnal balón na pravačku, namířil ho do šibenice, ovšem trefil jen pravou rukavici výtečně zasahujícího soupeře. Ve 35. minutě se Kortsmit potil ještě jednou, hlavou se ho snažil po rohovém kopu překonat Höegh, zase se ale perfektně činil.

Druhé dějství už tolik slušných příležitostí nenabídlo. Sparta se ještě více soustředila na bránění, Heerenveen naopak směrem dopředu jako by polevil. Až v 63. minutě se osmělil Duarte, jenže pálil mimo frískou svatyni. V 85. minutě pak zastoupil Schaars u tyčky svého kolegu brankáře Hahna a vyrazil pryč nebezpečnou hlavičku domácího Acheho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele