základní část, 34. kolo
06.05.2018 14:30 CET
2 : 5
(1:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 2:5

Sparta Rotterdam měla před posledním kolem základní části jistotu, že si o udržení prvoligové licence zahraje v dodatečné baráži a ve střetnutí s Heracles ji už tak o nic nešlo. Nedělní duel nakonec nezvládla a po hodně divokém průběhu podlehla svému soupeři v poměru 2:5, dvě branky inkasovala v nastaveném čase. Skončila tak na sedmnácté příčce se sedmadvaceti body, Almelu patří desáté místo s dvaačtyřiceti body.

V hostujícím dresu nastoupil po dlouhé době v základní jedenáctce český krajánek Jaroslav Navrátil, jenž odehrál 60 minut a pak byl střídán. Do střelecké listiny se nezapsal. První větší možnost se zrodila po sedmi minutách, kdy ze střední vzdálenosti vypálil Mühren a pravou tyč minul jen o centimetry. Po dvaceti minutách hry převzal hostující Kristoffer Peterson nahrávku od Jamira a bombou z dvaceti metrů rozezvonil břevno.

Rotterdamský výběr se dostal do vedení ve 25. minutě, kdy po přihrávce od Neloma tečoval míč do sítě před brankářem Castrem rozběhnutý Fred Friday. Neuběhlo však ani 60 sekund a bylo vyrovnáno, Peterson totiž předvedl krásný průnik z levého křídla přes dva protihráče a technickým pokusem ze šesti metrů obstřelil gólmana Hutha. To bylo z úvodního dějství vše, více zajímavějších momentů se urodilo po přestávce.

V 50. minutě šli domácí podruhé a naposledy do vedení, kdy se po rohovém kopu z levé strany dostal k odraženému míči Stijn Spierings a z otočky ho napálil do sítě kolem Castra. Opět srovnáno bylo po hodině hry, kdy střídající Vincent Vermeij ani ne po minutě strávené na trávníku zůstal zcela osamocen u pravé konstrukce a zakončení již bylo snadnou úlohou. Závěrečná čtvrthodina patřila Heracles, které třemi brankami rozhodlo o svém úspěchu.

Vývoj otočil Tim Breukers, když po nahrávce od Jamira vypálil po zemi z dvaadvaceti metrů a jeho kroucená střela zapadla přesně k levé konstrukci. Od tohoto momentu začala Sparta více riskovat a nakonec na to hned dvakrát doplatila. Hostům dal definitivní jistou Paul Gladon, kdy po pasu Kuwase z pravé strany hlavičkoval kolem Hutha ke vzdálenější tyči. Vzápětí po dalším centru Kuwase uzavřel gólový účet utkání hlavičkující Vermeij ze středu šestnáctky.

Autor: Viktor Sandev / sparta-rotterdam.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele