základní část, 13. kolo
26.11.2017 14:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1:3

Utrecht navázal na výtečnou formu z poslední doby, kdy dokázal vyhrát i na půdě Ajaxu, a tentokráte si z Rotterdamu odvezl všechny tři body. Proti místní Spartě totiž uspěl v poměru 3:1, zaznamenal své třetí vítězství v řadě za sebou a v tabulce nizozemské nejvyšší soutěže se nachází na pátém místě s třiadvaceti body. Domácí výběr naopak poprvé po čtyřech duelech prohrál a patří mu čtrnáctá pozice s jedenácti body.

FC měl naprosto fantastický vstup do nedělního střetnutí a už po necelých šedesáti sekundách byl ve vedení. Po rychlém přechodu na útočnou polovinu převzal míč na pravém křídle Gyrano Kerk, postupoval až do pokutového území a pak svou zpětnou nahrávkou našel nabíhajícího Zakariu Labyada. Čtyřiadvacetiletý marocký rodák si věděl rady a z jedenácti metrů střelou k bližší tyči překonal bezmocného brankáře Kortsmita.

Po čtvrthodině hry to mohlo být o dvě trefy, avšak hlavičkový pokus z předbrankového prostoru skončil nad Kortsmitovou brankou. Od tohoto momentu se hra vyrovnala a po změně stran měli mírně navrch domácí. Ti se dočkali vyrovnání v 55. minutě. Po chytré kolmici na pravou stranu přihrál před branku Mühren a skluzující Nick Proschwitz neměl se zakončením ze tří metrů žádné větší problémy.

V závěrečné dvacetiminutovce se prokázaly větší zkušenosti hostů a ti během pěti minut rozhodli. V 70. minutě zamířil do černého Labyad, jenž tedy skóroval podruhé. V tomto ročníku Eredivisie zaznamenal dokonce již sedmou trefu. Teď se postavil k přímému volnému kopu z levé strany těsně před pokutovým územím a míč z hodně ostrého úhlu nádherně zakroutil do bližšího horního rohu, Kortsmitovi scházely k úspěšnému zákroku jen decimetry.

O pět minut později pojistil vedení Utrechtu Kerk. Dlouhý nákop gólmana Jensena prodloužil hlavou za sebe van de Streek. Kerk pak ukázal své rychlé nohy, protáhl se po pravém křídle až do šestnáctky Sparty a přízemní střelou z mírného úhlu zamířil přímo k levé konstrukci. Rotterdamský klub se na více nezmohl, příště se pokusí zaskočit vedoucí Eindhoven. Utrecht se v páteční předehrávce 14. kola utká se Zwolle.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele