základní část, 26. kolo
04.03.2018 14:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Sparta Rotterdam - ADO Den Haag 2:1

Sparta Rotterdam zvládla velmi důležitý zápas o setrvání v nejvyšší soutěži s rozjetým Den Haagem, otočila nepříznivý vývoj a po výhře 2:1 opustila po delší době poslední sestupovou pozici. Pod vedením trenér Dicka Advocaata zvítězila teprve podruhé a v tabulce Eredivisie se posunula na sedmnácté místo s osmnácti body o skóre za Twente. ADO prohrál poprvé po pěti střetnutích a zůstává osmý se šestatřiceti body.

Přitom favorit tohoto duelu měl skvělý vstup do zápasu a už po šesti minutách šel do vedení. Erik Falkenburg převzal balón po nepřesné zpětné nahrávce z poloviny hřiště, při ponechané výhodě se opřel do balónu z osmnácti metrů a jeho přízemní pokus se odrazil od pravé tyče do sítě. Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené příležitosti, hosté v dalším průběhu pohodlně bránili těsný jednobrankový náskok.

Domácí klub se postupem času začal stále častěji dostávat k míči, ohrozit gólmana Zwinkelse se mu však dlouhou dobu nedařilo. Nicméně po hodině hry zužitkoval svou vůbec první větší možnost ve vyrovnávací gól. V 62. minutě si po hlavičce od Verhaara seběhl za obranu protivníka Michiel Kramer, jenž přelstil ofsajdovou past a svůj sólový únik zakončil přízemní střelou k pravé tyči kolem padajícího Zwinkelse.

Od tohoto momentu rotterdamský celek výrazně ožil a za další tři minuty mohl otočit vývoj. Friday geniální nahrávkou uvolnil Verhaara, jehož následná střela minula prostor tří tyčí jen o několik decimetrů. V 68. minutě se v ještě větší příležitosti zjevil pozdější hrdina Robert Mühren. Osmadvacetiletý útočník hostující v klubu z belgického Waregemu se nejlépe zorientoval ve skrumáži před hostující brankou a z deseti metrů vystřelil pravačkou.

Jeho skákavý pokus měl dobrý směr a nakonec se odrazil od levé tyče zpět do pole. Rozhodující okamžik se k radosti domácího publika zrodil v 83. minutě. Mühren skóroval počtvrté v tomto ročníku nizozemské nejvyšší soutěže po efektivní kličce padajícímu Kanonovi a z dvanácti metrů propálil tvrdou ranou Zwinkelse. Ten si na míč sice sáhl, ale v cestě ke své pravé konstrukci mu zabránit nedokázal.

Autor: Viktor Sandev / sparta-rotterdam.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele