základní část, 26. kolo
03.03.2018 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - Willem II 2:0

Heerenveen potvrdil roli favorita, díky brankám Lucase Woudenberga a Rezy Ghúčannejháda přerušil negativní bilanci čtyř zápasů bez vítězství a udělal výrazný krok k přiblížení se sedmé příčce, která by měla zaručovat posezónní play-off o Evropskou ligu. Willem II naopak nenavázal na poslední skalp Rody a na cizích hřištích v rámci Eredivisie prohrál už podeváté.

Hostující celek měl na tohle střetnutí méně času než jeho soupeř, neboť v průběhu tohoto týdne musel absolvovat semifinále KNVB Bekeru na půdě Feyenoordu. V Rotterdamu podlehl o tři góly, takže získat zpět ztracené sebevědomí bylo pro něj jasnou prioritou. Jenže ve Frísku nepředvedl znovu ideální výkon. Domácí si tři body za svou aktivitu určitě zasloužili více.

Do první slušné pozice se propracoval Zeneli, který se ocitl na hranici šestnáctky zcela nehlídaný, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo a poslal balón jen vedle brány. Ve 13. minutě se již Heerenveen přece jenom ujal vedení. Thorsby přistrčil míč se středu pole na levou stranu, Woudenberg si ho poposunul za hranici pokutového území, a odtud zamířil přesně k tyči.

Domácí následně svůj těsný náskok pohodlně udržovali, protivníka do větších příležitostí nepouštěli a zkraje druhého dějství přidali další pojišťující zásah. Dumfries zprava poslal přízemní centr na hranici brankového území, kam si naběhl Ghúčannejhád, a ten na bližší tyčce pohotově skóroval. V 63. minutě se Ghúčannejhád snažil zacílit ještě jednou, ale nepřekonal brankáře Branderhorsta.

Willem II směrem dopředu i nadále tápal. Heerenveen naopak hodlal své konto se vstřelenými góly ještě rozšířit, kupříkladu Rojas v 73. minutě dobře napřáhl svou levačkou, ovšem zamířil jen hodně nad Branderhorstovu bránu. O pár chvil později znovu úřadoval Ghúčannejhád, tentokráte však hostujícího muže v rukavicích neohrozil, jelikož jeho pokus zablokoval bránící El Hankouri.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele