základní část, 20. kolo
26.01.2018 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Sparta Rotterdam 2:1

Heerenveen dokázal potvrdit úlohu favorita s poslední Spartou, ovšem na tříbodovém zisku se pořádně nadřel. Hned od začátku zápasu totiž prohrával, hodně mu pomohla vyrovnávací trefa po čtvrthodině hry. Rozhodující gól vsítil po dvaceti minutách ve druhém dějství a rotterdamský celek se už poté na žádnou odpověď nezmohl. SC je v tabulce na devátém místě se sedmadvaceti body, hosté jsou stále poslední osmnáctí s jedenácti body.

Trenér Dick Advocaat tak v novém působišti ve třech utkáních nezískal ani bod a cesta za přímou záchranu se mu nadále hodně komplikuje. Domácí vstoupili do duelu velmi aktivně a za necelých 120 sekund poprvé vážněji zahrozili. Po zpětné přihrávce z levé strany a následné zblokované střele se balón dostal na kopačku Rezy Ghoochannejhada. Íránský útočník však v tváří tvář proti brankáři Nienhuisovi neuspěl.

Byl před ním totiž ani ne půl metru a zblízka napálil pouze jeho nohu. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení z následného protiútoku. Po rohovém kopu z pravé strany prodlužoval Friday hlavou blíže před branku a nabíhající Julian Chabot neměl problém ze dvou metrů taktéž hlavou rozvlnit síť. Ve 12. minutě vyslal velmi nebezpečnou střelu domácí Ødegaard, jeho kroucený pokus minul prvou tyčku jen o několik decimetrů.

Za další tři minuty zužitkoval Heerenveen svou mírnou převahu, potřetí v tomto ligovém ročníku skóroval třicetiletý Ghoochannejhad. Ten využil nádherné kombinace svých spoluhráčů a finální nahrávky od Zeneliho, podruhé zcela osamocen před Nienhuisem nezaváhal a ze šesti metrů ho pokořil přízemním pokusem - 1:1. V dalších minutách tempo hry opadlo, po vyložených možnostech se slehla zem.

Domácí nakonec rozhodli o svém tříbodovém zisku v 65. minutě. Rozhodující branku vstřelil obránce Denzel Dumfries. Jednadvacetiletý rodák z Aruby obdržel dlouhý pas na pravou stranu od Pierieho, elegantní kličkou se zbavil protihráče a prošel až do pokutového území, odkud z mírného úhlu propálil Nienhuise. SC v příštím kole přivítá dalšího adepta sestupu z Twente, Sparta se pokusí svou šňůru osmi utkání bez bodu prolomit doma s Tilburgem.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerenveen.nl, sparta-rotterdam.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele