základní část, 9. kolo
22.10.2017 16:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Vitesse 0:4

Po parádním vstupu do sezóny chytl Heerenveen herní krizi, už potřetí v řadě padl, navíc podruhé doma inkasoval ostudný čtyřgólový debakl, a pomalu a jistě ztrácí kontakt s čelem tabulky. Vitesse naopak poprvé od konce září naplno zabralo, a to mu přitom vůbec nevadilo, že muselo ve čtvrtek hrát v rámci Evropské ligy na půdě Zulte Waregemu.

Zcela určitě se před utkáním čekal vyrovnanější a výsledkově zajímavější souboj. Jenže fríský celek zase potvrdil, že má aktuálně velké problémy jak v defenzívě, tak v samotné koncovce. Směrem dopředu nebyl úplně tak zoufalý, budiž příkladem šance už ze 2. minuty, po níž pravý bek Dumfries minul soupeřovu bránu jen o malinký kousek.

V 17. minutě však Arnhem předvedl doslova skvostnou akci a ujal se vedení, které pak do závěrečného hvizdu svému protivníkovi nepřipustil. Mezi obránci se prosmýkl do šestnáctky Foor, jenž se ocitl před vyběhnuvším brankářem Hansenem zcela sám, ale nezakončoval, nýbrž přihrávkou vybídl Rashicu, a ten ve skluzu skóroval do prázdné brány.

Srdíčka následně neproměnila dvě své slušné příležitosti, stejně jako v předchozích kláních je znovu zradilo zakončení. Ve 24. minutě se objevil ve slušné pozici Rojas, ovšem prostor mezi třemi tyčemi netrefil, a po něm pálil mimo hlavou rovněž Ghúčannejhád. Vitesse se naopak ve 36. minutě zase zaradovalo z branky a dostalo se do ještě větší pohody.

Napravo utekl rychlík Dabo, jenž předkládal dlouhý pas do pokutového území, a protože tam balón nedokázal jediný domácí obránce odvrátit do bezpečí, propadl míč na zadní tyčku, odkud se Linssen nemohl zmýlit. Těsně po obrátce bylo pro domácí ještě hůře, jelikož zcela nehlídaný Foor zužitkoval bez větších problémů nahrávky od Linssena.

Od té chvíle jako by Vitesse malinko polevilo v koncentraci. Ve finále si vlastně Heerenveen alespoň vstřelený gól zasloužil, jenže Ghúčannejhádovu hlavičku zastavil na brankové čáře stoper Miazga a Ödegaarda vychytal gólman Pasveer. Čtvrtou trefu hostů zaznamenal v 72. minutě Matavž, jenž po standardce zamířil z blízkosti přesně pod břevno.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele