základní část, 23. kolo
10.02.2018 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Heerenveen - Roda JC 1:1

Po novém roce Heerenveen padl až v minulém kole na půdě Zwolle, a protože by rád znovu zavítal do bojů o první sedmičku, která zaručuje play-off o Evropskou ligu, chtěl na tenhle neúspěch proti Rodě určitě zapomenout. Byl ovšem ve finále rád, že s předposledním týmem tabulky uhrál aspoň bod. Na trefu Freda Ngomba odpověděl až ve druhé půli Arber Zeneli.

Domácí byli v tomhle duelu favoritem. A pochopitelně by jim hodně pomohla brzká branka, ta ovšem na řadu nepřišla. Protože Ödegaardovu střelu ze střední vzdálenosti lapil brankář Jurjus, v 8. minutě to norský šikula zkoušel na svého soupeře ještě jednou, tentokráte z hodně složitého úhlu poté, co předvedl hezkou individuální akci, ale zase nepochodil.

Fríský celek pokračoval v honbě za vedením, pozorně bránící Roda se však v následujících minutách přece jenom zformovala a vzadu působila o dost kompaktněji. A ve 35. minutě dokonce z ničeho nic gólově udeřila. Vancamp z levé strany poslal jemný oblouček do pokutového území na Ngomba, a ten zakončil rychlý brejk přesnou hlavičkou.

Od té chvíle bylo pro Srdíčka ještě těžší se jakkoli v útoku prosadit, protože hosté se čím dál více a neúprosněji soustředili na bránění. Navíc měla kolikrát i smůlu v koncovce. Třeba jako v případě přímého volného kopu Schaarse, jenž svou levačkou pět minut před změnou stran parádně zakroutil míč přes zeď, jenže jeho dělovka narazila do břevna.

I do druhé půle vstoupil Heerenveen aktivně. V 50. minutě se k hlavičce z hranice brankového území po centru Zeneliho propracoval Thorsby, avšak kýžený a chtěný prostor o kousek minul. V 62. minutě mohl skórovat sám Zeneli, z vyložené pozice mohl bez problémů překonat Jurjuse, avšak na poslední chvíli mu pokus zablokoval stoper Auassar.

Tlak domácích sílil každou minutou, o tři minuty později se snažil vyrovnávat střídající Vlap, mířil na bližší tyčku, ovšem poslal balón jen do boční sítě. V 74. minutě se již Heerenveen přece jenom dočkal své zasloužené odměny. Veerman elegantní patičkou uvolnil ve středu pole Zeneliho, ten se kličkou dostal do šestnáctky, a odtud pohotově zavěsil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele