základní část, 21. kolo
03.02.2018 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Twente 1:0

Hráči Heerenveenu navázali na předchozí vítězství s poslední Spartou Rotterdam a i tentokráte zdolali dalšího adepta sestupu nejtěsnějším poměrem. O jedinou branku se postaral sedmadvacetiletý dánský obránce Daniel Høegh, který skóroval v 66. minutě a zaznamenal svou druhou trefu v tomto ročníku Eredivisie. V tabulce se prozatím posunul na osmou pozici se třiceti body. Twente je stále na hranici sestupu, se šestnácti body mu patří patnácté místo.

Utkání nebylo z diváckého pohledu nikterak atraktivní, oba celky se spoléhaly na dobrou defenzívu. Vázla především rozehrávka a finální fáze, první větší možnost se zrodila až po půl hodině hry. Dostali se do ní domácí, kdy po centru Kobajašiho a následné tvrdé střele z hranice pokutového území zasahoval s problémy gólman Drommel a balón s vypětím všech sil odvrátil na rohový kop. Heerenveen měl územní převahu i v následujících minutách.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, domácí podruhé zahrozili v 61. minutě. Další centr Kobajašiho z levé strany pokutového území chtěl jeden z hráčů Enschede hlavičkovat do rukavic Drommela, jenomže orazítkoval horní tyčku a strážce Twente pak jednoruč vytěsnil balón do zámezí. Rozhodující okamžik se zrodil o pět minut později. Hrdinou se stal již zmiňovaný Høegh, který využil skvělého přímého volného kopu od Zeneliho.

Po centru z nějakých pětadvaceti metrů si naběhl do předbrankového prostoru a vyskočil nejvýše do vzduchu, hlavou z hranice brankového území zamířil přesně pod horní tyčku mimo dosah bezmocného Drommela. Od tohoto momentu se domácí zaměřili na pozornou obranu a tato taktika jim vycházela na jedničku, hosté v podstatě až do závěrečného hvizdu neohrozili brankáře Hansena ani jednou.

SC už v úterý ve vloženém 22. kole zavítá na půdu velkého konkurenta ze Zwolle a na tento výsledek bude chtít navázat. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka se pokusí přerušit svou pětizápasovou sérii bez výhry doma s Alkmaarem a ani v tomto klání nebudou považováni za favority.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerneveen.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele