základní část, 30. kolo
08.04.2018 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Heerenveen - FC Groningen 1:1

Groningen letos neprožívá nejlepší sezónu a mohutně bojuje o záchranu, na jeho výkonu proti Heerenveenu byl tento fakt znát. Na půdě mírného favorita sice po prvním poločase prohrával, ovšem deset minut po přestávce srovnal a poté dokonce mohl převrhnout misky vah na svou stranu. Po dvou předchozích porážkách tak získal cenný výsledek a se třiceti body mu patří třináctá pozice, před šestnáctou barážovou příčkou Rody má náskok čtyř bodů. SC neprohrál v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a momentálně je devátý s devětatřiceti body, jeho šance na dodatečnou kvalifikaci o předkolo Evropské ligy s každým přibývajícím duelem stoupají. Nedělní střetnutí nepřineslo mnoho zajímavých momentů, v úvodním poločase byl o něco aktivnější domácí výběr. Poprvé zahrozil ve 25. minutě, kdy z přímého volného kopu vypálil Thorsby a brankář Padt dokázal odvrátit míč na rohový kop. O čtyři minuty musel být hostující strážce znovu v permanenci, tentokráte vyrážel hlavičkový pokus z deseti metrů do strany ke svým spoluhráčům. Heerenveen zužitkoval svou mírnou aktivitu ve 31. minutě, prosadil se teprve dvacetiletý mladíček Michel Vlap. Záložník SC skóroval v této sezóně již počtvrté, tentokráte po autovém vhazování z pravé strany převzal míč od Zeneliho a vzápětí ho z hranice šestnáctky umístil po zemi přesně ke vzdálenější tyči. Groningen byl po této brance otřesen až do konce úvodního dějství, do toho druhého vstoupil s větší chutí a byl odměněn v 55. minutě. O vyrovnání se postaral tradiční kanonýr Tom van Weert, který se v tomto ročníku Eredivisie prosadil již podeváté. Po dlouhém pasu do pokutového území si zcela osamocen naskočil na zpětný centr od Mahiho a z předbrankového prostoru poslal balón hlavou do sítě kolem stojícího gólmana Hansena. Za dalších devět minut mohl stejný hráč otočit vývoj, jenomže ve stoprocentní příležitosti selhal a z bezprostřední blízkosti trefil jen levou tyč. Od tohoto momentu vysoké tempo opadlo a až do závěrečného hvizdu se nic dalšího nepřihodilo. Heerenveen se v příštím kole pokusí navázat na dobrou formu ve Venlu, Groningen sehraje velmi důležitý zápas o holé přežití s konkurenční Rodou.

Autor: Viktor Sandev / sc-heerneveen.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele