základní část, 11. kolo
05.11.2017 14:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - PEC Zwolle 0:0

V souboji dvou týmů bojující na čele tabulky nakonec vítěz znám nebyl, domácí Vitesse nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita a s konkurenčním Zwolle se rozešlo smírně bez branek. V Eredivisii tak nevyhrálo podruhé za sebou, v tabulce se nachází na pátém místě s devatenácti body. Naopak hosté z PEC pokračují ve skvělé jízdě. Nikdo s ním před startem soutěže nepočítal, přesto se nachází na vynikající třetí pozici s dvaadvaceti body.

Utkání mělo od samého začátku spád a bylo vidět, že oba celky chtějí získat tři body, ovšem v tomto duelu na jedničku fungovaly obě defenzívy. Statistiky držení míče i střeleckých pokusů byly téměř vyrovnané a z tohoto pohledu se tak dá říci, že remíza je naprosto zasloužená. Opticky herně navrch měl přeci jen Arnhem, do první větší možnosti se ale dostali hosté v polovině prvního dějství po dobré práci Namliho na pravé straně.

Ten v rohu pokutového území obelstil protihráče a poté odcentroval do předbrankového prostoru. Tam si nabíhal aktivní Israelsson a k zakončení do prázdné branky mu vskutku scházel pouze krůček. Na konci prvního poločasu využil chybné rozehrávky protivníka Saymak a poté vystřelil z hranice pokutového území, brankář Pasveer byl u své pravé tyče včas a zkrotil balón v rukavicích.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, největší šance nedělního střetnutí se zrodila krátce po odehrané hodině. Rashica se dvěma zpětnými kličkami zbavil protihráčů na levém křídle a poté vystřelil po zemi z rohu šestnáctky. Gólman Boer vyrazil míč před sebe a pustil k dorážce Slovince Matavže. Jenomže ten neuspěl, jeho otočka byla příliš pomalá a Boer se stačil vrátit, napodruhé fantastickým zákrokem odvrátil míč na rohový kop.

Ve zbývajícím průběhu diváci sledovali nepřesnosti na obou stranách a to jak v rozehrávce, tak i při finální fázi. Pokusy ze střední vzdálenosti velké nebezpečí nepřinesly. Po čtrnáctidenní reprezentační přestávce zavítá Arnhem na půdu Groningenu a pokusí se odčinit toto mírné zaváhání. Na Zwolle čeká momentálně asi nejtěžší protivník dosavadního průběhu, před vlastními fanoušky bude chtít překvapit vedoucí PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele