základní část, 28. kolo
17.03.2018 19:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Heracles Almelo 0:0

Duel favorizovaného Vitesse s konkurenčním Heraclesem svého vítěze nepoznal, oba celky se v celkem nudném utkání rozešly smírně bez branek a vzhledem k průběhu se dá říci, že remíza byla naprosto zasloužená. Arnhem tak nedokázal odčinit poslední výprask s Utrechtem (1:5) a přímá účast v evropských pohárech se mu vzdálila. V tabulce mu patří šesté místo s dvaačtyřiceti body a za pátým Utrechtem i čtvrtým Feyenoordem zaostává o bodů šest.

Almelo se díky bodu udrželo v horní polovině Eredivisie, konkrétně se nachází na deváté pozici se sedmatřiceti body a na sedmé Zwolle má manko tří bodů. Duel od samého začátku probíhal v hodně opatrném duchu, soupeři se především soustředili na defenzivní úkoly a v ofenzívě jim to skřípalo. Nefungoval přechod na útočnou polovinu, a když někdy vyšel, tak akce ztroskotaly na nepovedených finálních přihrávkách.

Domácí měli od začátku územní převahu a zkoušeli ohrozit brankáře Castra střelami z dálky, nicméně Mount ani Matavž prostor tří tyčí vůbec netrefili. Vzápětí se k nebezpečné hlavičce probojoval Miazga a ani on nemířil přesně. Největší příležitost sobotního klání byla k vidění v polovině první části, kdy po rohovém kopu z levé strany a prodloužené hlavičce zakončoval z mírného úhlu u zadní tyče Kašia, ale Castro fantasticky před brankovou čarou vyrážel před sebe.

Ihned po změně stran vymyslel zajímavý centr Beerens a k hlavičce se dostal Linssen, ovšem proti jeho pokusu nemusel Castro zasahovat. Vzápětí už pokořil hostujícího strážce obránce Faye, jenže na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí vracející se Pröpper. Krátce po odehrané hodině to zkusil z hranice pokutového území Beerens, avšak Castro byl připraven a u své pravé tyče schoval míč v rukavicích.

Domácí si vytvořili solidní tlak také v závěrečné desetiminutovce, jenomže ránu střídajícího van Bergrna odvrátil Castro do strany, síť nerozvlnili ani Maizga s Mountem. Vitesse po reprezentační přestávce přivítá předposlední Rodu Kerkrade a určitě si bude chtít spravit chuť. Heracles se v přímém souboji o dodatečnou kvalifikaci Evropské ligy utká s jedním z hlavních rivalů z Heerenveenu a o motivaci tak bude mít náležitě postaráno.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele