základní část, 23. kolo
11.02.2018 14:30 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 3:1

Feyenoordu tenhle zápas jednoduše nevyšel. Ačkoli mu Tonny Vilhena zařídil vedení, Vitesse zásluhou Gurama Kašiy srovnalo ještě do poločasu, a pak využilo vyloučení Bilala Basacikoglua k dalším dvěma brankám, které si na své konto připsal Brian Linssen. Rotterdamský klub mimochodem v závěru ještě dohrával bez Tyrella Malacii.

Hosté zajisté chtěli využít sobotního zaváhání Alkmaaru, jenž doma pouze remizoval s Venloo, aby ze čtvrté pozice aspoň částečně dohnali své nemalé manko. Přitom Vitesse pro ně bylo soupeřem, na kterého se jim v posledních sezónách velmi dobře dařilo. Letos ho mimochodem skolili jak v Eredivisie, tak v Nizozemském superpoháru.

Evidentně navíc byli ve větší pohodě po posledním vítězství nad Groningenem, a byť už v 6. minutě mohli prohrávat, kdyby Beerens nemířil jen vedle, vstup museli hodnotit lépe zcela určitě oni. Po rychlém kombinaci Basacikoglu v šestnáctce prostrčil míč na volného Vilhenu, který před vyběhnuvším brankářem Pasveerem v koncovce nezaváhal.

Arnhemský celek však nechtěl nechat tenhle výsledek pochopitelně jen tak, ve 29. minutě byl velmi blízko vyrovnání, nicméně hlavička Miazgy skončila nakonec na břevně. Dvě minuty před přestávkou se však dočkal asi své zasloužené odměny. Mount zprava poslal centr do šestnáctky, odkud Kašia hlavou z blízkosti překonal gólmana Jonese.

V závěru první půle se snažil Vitesse ještě jednou rozradostnit Linssen, z krkolomné pozice ale na Jonese nevyzrál. Aspoň ne tentokrát, to důležité si totiž schoval na druhé dějství, v němž domácí mimo jiné působili nebezpečnějším dojmem i nadále. V 62. minutě Miazgovu tvrdou hlavičku musel s vypětím všech sil likvidovat Jones.

O tři minuty později přišel na řadu možná rozhodující moment celého střetnutí. Basacikoglu si u lajny spletl sáňkování s fotbalem, ostrým skluzem sestřelil Serera a pakoval se předčasně ze hřiště. Jen o chvilku později pak Vitesse potrestalo tohle vyloučení, to když prudký pas Beerense zužitkoval hlavou dobře postavený Linssen.

Devět minut před koncem Feyenoord přišel dokonce i o střídajícího Malaciu, jenž ve vyložené brankové příležitosti podrazil Beerense a rovněž inkasoval červenou kartu. V 86. minutě tři body pojistil definitivně svému týmu Linssen, který si naběhl na Beerensův centr z levé strany a z hranice brankového území pohotově skóroval.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele