základní část, 7. kolo
01.10.2017 14:30 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Utrecht 1:1

Vitesse Arnhem nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita proti Utrechtu a v domácím prostředí se s ním rozešlo smírně po výsledku 1:1, vyrovnávací branku navíc vsítilo až zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. V tabulce se nachází na třetím místě se ziskem čtrnácti bodů, ovšem před konkurenčním Zwolle a Heerneveenem je pouze o skóre. Hosté naopak prolomili svou mizérii a po dvou vysokých prohrách v řadě vybojovali alespoň bod.

Momentálně jsou na desáté pozici s deseti body, jejich manko na nejbližší protivníky je však minimální. První střelecký pokus byl k vidění po necelých deseti minutách hry, kdy tvrdě vypálil Bruns, ale mířil jen doprostřed branky do náruče brankáře Jensena. Vzápětí na druhé straně vymyslel hodně nepřesný pokus van de Strek, ve 12. minutě pálil z předbrankového prostoru opět domácí Bruns a tentokráte nezamířil mezi tři tyče.

V dalších minutách sledovali diváci opatrnou hru z obou stran, ani jeden výběr se delší dobu nemohl dostat do kloudného zakončení a dělal mnoho chyb v rozehrávce. Sedm minut před přestávkou mohl dostat hosty do vedení Kerk, jehož dělovka minula bližší tyč jen o několik decimetrů. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, v 51. minutě zkusil štěstí domácí Matavž a Jensenovi tento pokus příliš starostí nenadělal.

Následně mělo Vitesse mírnou optickou převahu a vyprodukovalo nepřesnou střelu obránce Büttnera, FC se z ničeho nic dostal do vedení v 69. minutě. Již svůj čtvrtý gól v tomto ročníku Eredivisie zaznamenal dvaadvacetiletý belgický útočník Cyriel Dessers, Po nepovedeném centru stál zády k brance Kerk a z hranice brankového území fantasticky patičkou přistrčil balón k levé tyči, kde stojící Dessers jemnou tečí rozvlnil síť za brankářem Pasveerem.

Nicméně domácím nevydrželo vedení příliš dlouho, za dalších sedm minut totiž vyrovnával Mason Mount. Teprve osmnáctiletý anglický záložník hostující v klubu ze slovutné Chelsea využil krásné zpětné přihrávky z pravého křídla od Brunse a z pěti metrů uklidil míč kolem bezmocného Jensena. Ve zbývajícím průběh měl sice Arnhem mírně navrch, jenomže žádnou gólovou příležitost si už nevypracoval.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele