play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
12.05.2018 18:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 2:1

Fotbalisté Arnhemu zvládli i odvetu 1. kola dodatečné kvalifikace o Evropskou ligu a po domácí výhře 2:1 se stali prvním postupujícím do závěrečné fáze, ve které se již v úterý utkají s konkurenčním Utrechtem. Vitesse si z úvodního vystoupení na půdě Den Haagu přivezlo velmi nadějný výsledek 5:2, sobotního protivníka ani tentokráte téměř k ničemu nepouštělo a duel mělo pod kontrolou od začátku až do samotného konce.

ADO se pokusil o zázrak, ale v útočné činnosti se mu příliš nedařilo. Potřetí v této sérii skóroval Abdenasser El Khayati, jenomže ani jeho góly v žádném případě stačit nemohly. Po opatrné úvodní půlhodině udeřil z ničeho nic SBV. Ve 33. minutě skóroval slovinský kanonýr Tim Matavž, který se v tomto ročníku Eredivisie prosadil již pošestnácté. Tentokráte využil rychlého přečíslení dva na jednoho, finální nahrávku obdržel od Beerense.

Zcela osamocen před hranicí brankového území nezaváhal, do balónu se opřel z voleje a zamířil naprosto přesně pod horní tyčku do protipohybu brankáře Groothuizena. Neuběhly ani tři minuty a stejný hráč se mohl prosadit podruhé, kdy stál na konci pohledné přízemní kombinace na jeden dotek. Po finální přihrávce od Foora napoprvé nepřekonal Groothuizena, při dorážce mířil vysoko nad horní tyčku.

Domácí pokračovali v tlaku i nadále a ve 42. minutě se ve vyložené možnosti zjevil Büttner, jenž po kolmici od Linssena napálil z mírného úhlu bližší tyč. Vitesse se definitivně mohlo uklidnit osm minut po přestávce. Po hattricku z prvního klání se i v tomto případě zapsal do střelecké listiny teprve devatenáctiletý anglický záložník hostující v klubu z anglické Chelsea - Mason Mount. Gól znovu padl po rychlém brejku.

Po přihrávce na levou stranu poslal přízemní centr do předbrankového prostoru Linssen a skluzující Mount dopravil míč zblízka do sítě. Den Haag zaznamenal alespoň čestný úspěch o dvě minuty později, když El Khayati po sraženém pasu z levého křídla a následné hlavičce Johnsena propálil ze sedmi metrů vše, co mu stálo v cestě. ADO se však na více nezmohl a ve zbývajícím průběhu se střetnutí pouze dohrávalo.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele