základní část, 13. kolo
26.11.2017 16:45 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - ADO Den Haag 2:0

Vitesse navázalo na remízu z Evropské ligy proti Laziu, a ačkoli z evropských pohárů bylo vyřazeno, dokázalo na tenhle neúspěch zapomenout a před vlastními fanoušky skolit Den Haag. Ten po posledním vítězství nad Heraclesem prožil poměrně smolný zápas. Protože až v závěru v oslabení inkasoval od Matta Miazgy a Briana Linssena.

V prvním poločase se toho opravdu moc neudálo, a především pak v první třetině tohoto střetnutí. Ve 22. minutě mohl využít pomalé rozehrávky stopera Beugelsdijka, jenž přihrával brankáři Zwinkelsovi, napadající útočník Linssen, ten byl ale nakonec u míče o něco později než hostující muž v rukavicích, a tak z téhle pološance nebezpečí nevzniklo.

I nadále by arnhemský celek směrem dopředu o něco lepším týmem, že by však výrazněji ohrožoval Zwinkelsovu bránu, to se říci nedá. A tak střela van Bergena ze 34. minuty skončila jen na tribunách a po rohovém kopu hlavičkoval o pět minut později pouze vedle Kašia. Na druhé straně zablokoval pokus Falkenburga poctivě se vracející bek Faye.

Pět minut po přestávce kopalo Vitesse penaltu. Bakker ve vápně během hlavičkového souboje stáhl k zemi Foora, sudí Janssen ukázal na bílý puntík, jenže exekutor Matavž neproměnil, jelikož u své pravé tyčky skvěle zasáhl Zwinkels. V 55. minutě se mohl prosadit z dobré pozice Miazga, avšak po kopu z rohu mířil jen nad bránu.

Den Haagu se párkrát podařilo propracovat se do nějaké příležitosti, třeba jako v případě Bakkera, jehož střela z dálky sice zprvu nevypadala nijak rizikově, ale nakonec těsně prosvištěla kolem Pasveerovy svatyně. V 70. minutě hned dvakrát zvonila hostující branková konstrukce v rychlém sledu, trefil jí Mount z přímáku a pak také Castaignos.

Nakonec Vitesse prolomilo střeleckou smůlu a za svou větší aktivitu si vysloužilo vítězství. To už hrál ADO o deseti, protože během krátké chvíle inkasoval dvě žluté karty a následnou červenou Ebuehi. V 87. minutě se po centru Mounta z rohového čtvrtkruhu prosadil hlavou Miazga, v nastavení určil konečné skóre po samostatném sólu Linssen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele