základní část, 28. kolo
16.03.2018 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

SBV Excelsior - ADO Den Haag 1:2

Excelsior opět ukázal nevyrovnanost výkonů v letošním ročníku, po třech cenných výhrách na půdě soupeřů nedokázal před vlastním publikem udržet jednobrankový náskok z prvního poločasu a konkurenčnímu Den Haagu nakonec podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. Rotterdamský tým je v tabulce na jedenácté pozici s pětatřiceti body, ADO si pojistil osmé místo s devětatřiceti body a stále živí šanci na kvalifikaci o Evropskou ligu.

SBV vstoupil do zápasu s větším odhodláním a do první větší možnosti se dostal po necelých dvaceti minutách. Bruins obdržel měkoučký pas do pokutového území, po zpracování na prsa se kličkou zbavil bránícího protihráče a v závěru akce vystřelil levačkou, jeho přízemní pokus směřující doprostřed branky schoval v rukavicích gólman Zwinkels. Domácí přetavili svůj mírný tlak ve vedoucí trefu zhruba dvacet minut před přestávkou.

Milan Massop využil krásného centru Bruinse z pravé strany od rohového praporku, na hranici brankového území prudce hlavičkoval a jeden z hráčů Den Haagu odkopával míč až za brankovou čarou do horní síťky. Následně se hra vyrovnala a vyložené šance naprosto vymizely, hosté z ničeho nic srovnali sedm minut po změně stran. Prosadil se nejlepší střelec ADO - tedy šestadvacetiletý norský útočník Bjørn Johnsen.

Ten měl při své první brance v páteční předehrávce štěstí, neboť tečovaná střela El Khayatiho z levé strany pokutového území narazila do levé tyče, Johnsen pak hlavou ze tří metrů pohodlně dorazil míč do odkryté branky. Od tohoto momentu hosté ožili a vývoj mohli otočit v polovině druhé půle. Falkenburg se dobře uvolnil po sklepnutí od Meijerse a nastřelil vzdálenější tyč, od které se balón odrazil k domácím hráčům.

V 79. minutě zaznamenal svou dvanáctou ligovou trefu v tomto ročníku Eredivisie hrdina Johnsen, když po kolmici od Immerse napřáhl z pětadvaceti metrů a jeho vysoký pokus zapadl k údivu všech přítomných k levé konstrukci za zkropnělého brankáře Zwarthoeda. O tři minuty později zazdil Excelsior svou jedinou vážnější příležitost na vyrovnání. Bruins střelou z první rozezvonil břevno a Den Haag poté ubránil hubený náskok až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / sbvexcelsior.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele