základní část, 30. kolo
07.04.2018 19:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Roda JC - PEC Zwolle 3:2

Roda dokázala v nejvyšší soutěži zvítězit potřetí v řadě a znovu oživila svou naději na přímou záchranu, nicméně vzhledem k úspěchům největších konkurentů stále zůstává v sestupovém pásmu. Po dramatickém vítězství 3:2 nad Zwolle ji patří šestnáctá pozice s šestadvaceti body a na patnáctý Groningen má manko tří bodů. PEC nenavázal na minulou výhru se Spartou (2:0) a nachází se na šestnáctém místě se třiačtyřiceti body.

Domácí měli naprosto úchvatný vstup do sobotního duelu a již po osmi minutách vedli o dvě branky. Skóre otevřel ve 3. minutě Donis Avdijaj, který po zpětné nahrávce od Simona Gustafsona vypálil z osmnácti metrů přes bránícího protihráče a míč zapadl k pravé tyči. Za dalších pět minut dal domácím klid aktivní Gustafson, jenž si naběhl na přetažený centr Mikhaela Rosheuvela z pravého křídla a tvrdou ranou z voleje pokořil brankáře Boera.

Po dvaceti minutách mohla Roda dokonce vést o tři góly, jenže rychlý brejk nevyužila a balón nakonec skončil v náručí Boera. Od tohoto momentu se hosté oklepali a začali se hnát za snížením. Střelu Younese Namliho z 23. minuty ještě zastavil těsně před brankovou čarou fantastický gólman Jurjus, ale o dvě minuty později už lovil balón ze své sítě. K přímému volnému kopu z dvacet metrů se postavil právě Namli a míč zakroutil do bližší šibenice - 2:1.

Po půl hodině hry mohlo být dokonce vyrovnáno, avšak výstavní bombu Saymaka vyškrábl na roh famózní Jurjus. Pět minut po změně stran hlavičkoval po rohovém kopu jen těsně nad horní tyčku střídající van den Berg, po hodině hry si Kerkrade mohlo vzít zpět dvoubrankové vedení. Nádhernou přihrávku od Schahina převzal na hranici ofsajdu Avdijaj, jeho razantní pokus z patnácti metrů brilantně odvrátil Boer do strany.

Když už se zdálo, že se utkání v poklidu dohraje, tak přišel nečekaný direkt PEC. Queensy Menig přišel na hřiště v 65. minutě a po dvacetiminutovém působení se postaral o vyrovnání. Přízemní centr van den Berga z pravé strany usměrnil z hranice brankového území k přední tyči. Poslední slovo přeci jen měla Roda a to v 87. minutě. Misky vah na její stranu převrhl hrdina Rosheuvel po bombě z dvanácti metrů mířící přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, peczwolle.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele