základní část, 26. kolo
02.03.2018 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Roda JC - Heracles Almelo 0:3

Roda Kerkrade se nedokázala dostat z krize ani v souboji s Heracles a hlavně kvůli nepovedenému prvnímu poločasu prohrála 0:3, na body tak nedosáhla potřetí v řadě. Opět se jí vzdálila přímá záchrana, v tabulce Eredivisie je na předposledním sedmnáctém místě se sedmnácti body a po zbývajících duelech 26. kola ji může přeskočit i poslední Sparta. Naopak Almelo navázalo na úspěch se Zwolle a posouvá se na devátou pozici s třiatřiceti body.

Svěřenci kouče Johna Stegemana měli skvělý vstup do utkání, po necelé čtvrthodině šli do vedení zásluhou Brandleyho Kuwase. Pětadvacetiletý reprezentant státu Curaçao se na těžkém terénu opřel do míče z dobrých třiceti metrů a balón po přímém volném kopu zapadl přesně do pravého horního rohu, brankář Jurjus se jen naprázdno proletěl vzduchem. Tento moment hodně ovlivnil průběh páteční předehrávky, neboť hosté hráli s mnohem větším klidem.

Naopak domácí uspěchávali rozehrávku a finální fáze prakticky neexistovala. Sedm minut před přestávkou se před Jurjusem zjevil osamocený Vermeij, jenže zblízka ho překonat nedokázal, strážce Rody reflexivně vykopl balón mimo pokutové území. Neuběhla ani minuta a Almelo přeci jen vedlo o dva góly. Pojistku přidal Kristoffer Peterson, jenž na levé straně obral o balón bránícího Rosheuvela a míč si navedl blíže do středu hřiště.

Následně vystřelil po zemi ze čtrnácti metrů a jeho přízemní pokus letěl přímo k pravé tyči - 0:2. Do druhé půle vstoupilo Kerkrade jako vyměněné a mačkalo soupeře ve vlastní šťávě. Nejprve ve 48. minutě zaváhal v zakončení Schahin a před prázdnou brankou přišel o míč na poslední chvíli. V polovině druhého dějství selhal stejný hráč v tváří tvář před Castrem, vzápětí neuspěli ve stoprocentních pozicích ani Vancamp s Gustafsonem.

V 68. minutě se s naprosto fantastickým zákrokem vytasil Castro, když vychytal aktivního Vancampa. S přibývajícím časem docházely hráčům Rody síly a dvoubrankové manko dohnat nedokázali, naopak v poslední minutě základní hrací doby inkasovali potřetí. Hřebíček do pomyslné rakve zasadil Peter van Ooijen, který obdržel zpětnou nahrávku od Kuwase a nádhernou střelou z osmnácti metrů vymetl pavučiny v pravé šibenici.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele