základní část, 10. kolo
28.10.2017 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Roda JC - Feyenoord Rotterdam 1:1

Fotbalisté Feyenoordu nedokázali ani v 10. kole nizozemské nejvyšší soutěže přerušit svou krizi, tentokráte na půdě poslední Rody Kerkrade vybojovali pouze bod po nerozhodném výsledku 1:1 a opět se vzdálili obhajobě titulu. V tabulce Eredivisie se momentálně nacházejí až na šestém místě se sedmnácti body a jejich ztráta na vedoucí PSV vzrostla na bodů 10. Domácí jsou i přes cenný bod stále poslední se sedmi body, na Bredu ztrácejí jeden bod.

Roda vstoupila do zápasu velmi aktivně a poprvé zahrozila již po čtyřech minutách, kdy po pasu Rosheuvela z pravé strany se u přední tyče zjevil Gustafson a jeho tečovaný pokus se mezi tři tyče nakonec nevešel. Rotterdamský výběr se z ničeho nic dostal do vedení o sedm minut později, po nahrávce od Jørgensena se odhodlal ke střele z nějakých dvaadvaceti metrů Steven Berghuis a balón i díky teči jednoho z bránících hráčů doplachti do sítě za záda brankáře Jurjuse.

Od tohoto momentu Kerkrade přidalo. Ve 12. minutě nejprve gólman Jones zasahoval u své pravé tyče po střele z hranice pokutového území, po odehrané čtvrthodině udržel strážce Feyenoordu jen tak tak míč před brankovou čarou po přízemním centru z pravého křídla. Domácí byli za svou aktivitu odměněni v 17. minutě. Dani Schahin obdržel přesně načasovanou kolmici za obranu od Gustafsona a poté spěchal do šestnáctky soupeře.

Na její hranici nejprve přetlačil protihráče a vzápětí ho i obešel, pak z jedenácti metrů pokořil bezmocného Jonese. O tři minuty později mířil Diks z přímého volného kopu těsně vedle pravé konstrukce, zhruba deset minut před přestávkou taktéž ze standardní situace netrefil prostor tří tyči ani Larsson. Ve 43. minutě se po centru od Toornstry blýskl s fantastickým zákrokem Jurjus, jenž odvrátil míč do bezpečí vleže až z brankové čáry.

Po změně stran opanoval na trávníku Feyenoord. Po hodině hry mu mohl vrátit vedení aktivní Diks, jenomže připravený Jurjus jeho hlavičku z osmi metrů parádně lapil. Ihned na to domácí strážce reflexivně vyrazil ránu Toornstry, v polovině druhého dějství si také poradil se slabší střelou Götza. Ve zbývajícím průběhu se žádná další možnost neujala, nejblíže k brance měl domácí van Velzen po nepřesvědčivém zákroku Jonese v 87. minutě, ke gólu chybělo vskutku jen pár centimetrů.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele