základní část, 24. kolo
18.02.2018 12:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Roda JC - FC Utrecht 1:4

Roda nenavázala na zlepšené výkony z poslední doby a tentokráte v domácím prostředí neměla šanci s Utrechtem po vysoké porážce 1:4. Hosté jasně ukázali, že jsou v dobrém rozpoložení a boj o nejvyšší příčky myslí vážně. V tabulce Eredivisie se posunuli na pátou pozici s jednačtyřiceti body a za čtvrtým Feyenoordem zaostávají pouze o bod. Kerkrade je stále v sestupové zóně, konkrétně na sedmnáctém místě se sedmnácti body.

Hostům vyšel vstup do zápasu, již po necelé čtvrthodině hry se dostali do vedení. Po krásném obloučku od Klicha zakončoval akrobaticky Sander van de Streek a dokázal přehodit brankáře Jurjuse. Vzápětí se míč odrazil od břevna a skončil o několik centimetrů za brankovou čarou. Hosté měli navrch také v dalších minutách. Svůj náskok mohli zvýšit v poslední minutě úvodního dějství, kdy se k přímému volnému kopu postavil Zakaria Labyad.

Jeho bomba z pětadvaceti metrů nadělala Jurjusovi velké problémy, nicméně ten vyrazil balón do strany. Hosté zasadili druhý úder v 57. minutě. Střelu Labyada z hodně ostrého úhlu vykopl Jurjus nohou jen k Marku van der Maarelovi, jenž z voleje z deseti metrů nekompromisně zavěsil doprostřed branky. Utrecht definitivně srazil Rodu na kolena za dalších šest minut, podruhé v nedělním utkání skóroval van de Streek.

Tentokráte se po rychlém přechodu na útočnou polovinu a tečované zpětné přihrávce od Klicha opřel do míče ze čtrnácti metrů a nádherně zamířil k levé konstrukci za záda zkoprnělého Jurjuse. Od tohoto momentu tempo hry opadlo a duel se spíše dohrával, domácí ještě zdramatizovali utkání v 83. minutě. Naději na bodový zisk vykřesal Jorn Vancamp, když po kolmici od Gustafsona obstřelil gólmana Jensena z hranice pokutového území.

Na více se však svěřenci Roberta Molenaara nezmohli, naopak v 90. minutě inkasovali počtvrté. Dočkal se nejaktivnější muž na trávníku Labyad, díky nahrávce od Desserse stanul v blízkosti penaltového puntíku a nikým nehlídán snadno pokořil zoufalého strážce Rody. FC v následujícím kole přivítá jiného kandidáta pádu do druhé ligy z Twente, Kerkrade si pokusí napravit reputaci na půdě velkého rivala z Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele