základní část, 34. kolo
06.05.2018 14:30 CET
2 : 3
(0:3)

Reportáž

Roda JC - ADO Den Haag 2:3

Den Haag dokázal zvítězit na půdě Rody Kerkrade a i přes pohodlné vedení 3:0 po prvním poločase se nakonec o tříbodový zisk strachoval. Domácí výběr tak obsadil šestnáctou pozici a čeká ho nevyzpytatelná baráž, za patnáctým Venlem zaostal o čtyři body. ADO se naopak na poslední chvíli probojoval do dodatečné kvalifikace o Evropskou ligu, skončil sedmý se sedmačtyřiceti body a ve středu přivítá v úvodním kole Vitesse Arnhem.

Hosté začali hodně zostra a úvodní branku vsítili už po třech minutách. Prosadil se Bjørn Johnsen po obrovské hrubce brankáře Jurjuse, který ve snaze rychle rozehrát napálil norského kanonýra a balón k jeho zděšení skončil u levé tyče. Kerkrade bylo blízko ke srovnání po necelých dvaceti minutách, kdy se po krásné spolupráci propracoval k hlavičce Avdijaj a hostující branku minul jen o několik decimetrů.

ADO zvýšil svůj náskok ve 23. minutě. Lex Immers si naskočil ve středu pokutového území na rohový kop El Khayatiho z pravého křídla a umístěnou hlavičkou obstřelil bezmocného Jurjuse. O jedenáct minut později skóroval podruhé v nedělním střetnutí Johnsen. K tomu zaznamenal svou devatenáctou trefu v probíhajícím ročníku Eredivisie , stal se tak druhým nejlepším střelcem a za vítězným Alirezou Jahanbakhshem z Alkmaaru zaostal o dvě trefy.

Ještě předtím trestuhodně mířil vedle ve stoprocentní příležitosti, vzápětí však obdržel zpětnou nahrávku od Beckera z pravé strany a z deseti metrů nekompromisně propálil Jurjuse. Zhruba deset minut po přestávce napálilo Kerkrade břevno, v 56. minutě se mu přeci jen podařilo snížit. Po skvěle načasované kolmici od Ndengeho se v úniku zjevil Dani Schahin a poté ze čtrnácti metrů parádně přeloboval vyběhnuvšího gólmana Groothuizena.

Za další čtyři minuty byla nařízena penalta ve prospěch Rody za ruku bránícího hráče, k té se postavil Simon Gustafson a chladnokrevně zamířil k pravé konstrukci do protipohybu Groothuizena. Závěrečná čtvrthodina patřila domácímu celku, ale když Groothuizen fantasticky zlikvidoval obrovskou příležitost Avdijaje a poté Schahin orazítkoval vzdálenější konstrukci, tak se výsledek již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / adodenhaag.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele