základní část, 7. kolo
30.09.2017 19:45 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Willem II 4:0

PSV Eindhoven pokračuje v gólových hodech, po debaklu Utrechtu v poměru 7:1 nyní zcela zaslouženě přehrál trápící se Tilburg po výsledku 4:0 a v tabulce Eredivisie zvýšil své vedení, před druhým Heerenveenem má prozatím náskok čtyř bodů. Willem naopak prohrál pošesté ze sedmi utkání a se třemi body je předposlední sedmnáctý, po nedělních zápasech ho navíc může přeskočit Roda Kerkrade, jenž se představí na půdě Sparty Rotterdam. Úvodní poločas přitom skončil bezbrankovou remízou, ovšem favorizovaný domácí výběr skóroval hned čtyřikrát během jednadvaceti minut toho druhého a nikoho nenechal na pochybách. Svěřenci trenéra Phillipa Cocuyho měli velkou převahu od úvodního hvizdu. Do první větší možnosti se dostali po dvaceti minutách, kdy po zpětné přihrávce Ariase téměř od brankové čáry pálil z dvanácti metrů Bergwijn a jeho tečovaný pokus prosvištěl nad břevnem. Hosté si největší příležitost sobotního zápasu vypracovali krátce po půl hodině hry. Na pravé straně to skvěle udělal Sol a poté tvrdě vypálil z mírného úhlu. Brankář Zoet vyrazil míč do strany přímo na kopačku Rienstry, který ale ze sedmi metrů trestuhodně přestřelil. Ve 38 minutě mohl na druhé straně otevřít gólový účet pozdější hrdina Hirving Lozano, jeho dobrá rána z hranice pokutového území letěla o pár decimetrů nad horní tyčku. Po změně stran PSV ještě přidal a do zaslouženého vedení se dostal ve 49. minutě. Poprvé skóroval právě Lozano, dvaadvacetiletý mexický záložník si naběhl na vynikající kolmici Bergwijna a ze čtrnácti metrů nekompromisně obstřelil bezmocného gólmana Wellenreuthera. Za dalších šest minut to bylo o dva góly, po centru Lozana z pravého křídla a zpětné hlavičce Marca van Ginkela rozvlnil sít zblízka taktéž hlavou osamocený Uruguayec Gastón Pereiro. V 58. minutě definitivně srazil soupeře na kolena Lozano, když skóroval podruhé. Po vyhraném hlavičkovém souboji Locadii odcentroval před branku van Ginkel a rozběhnutý Lozano umístěnou hlavičkou pokořil Boera - 3:0. Poslední branka se zrodila z pokutového kopu. Wellenreuther totiž padl pod nohy Locadiovi, uviděl od rozhodčího žlutou kartu a za protesty ji obdržel také jeho spoluhráč Heerkens. Nařízenou penaltu bez problémů proměnil van Ginkel, Boera poslal na opačnou stranu.

Autor: Viktor Sandev / psv.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele