základní část, 20. kolo
27.01.2018 19:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

PEC Zwolle - SBV Vitesse 1:2

V boji o přímou účast v evropských pohárech nakonec uspěli hosté z Arnhemu, kteří zvítězili na půdě konkurenčního Zwolle v poměru 2:1. PEC utrpěl první porážku ze čtyř minulých domácích duelů, nicméně i tak se prozatím udržel na čtvrtém místě se šestatřiceti body. Arnhem naopak potvrdil, že dokáže v pravou chvíli zabrat a s jednatřiceti body mu patří šesté místo. O svém vítězství rozhodl trefou Masona Mounta necelých dvacet minut před koncem.

Po opatrné čtvrthodině začal mít duel spád, první větší možnost si vytvořili hosté. Po autovém vhazování z levé strany se dostal ke střele jako slepý k houslím Rašica, ale balón poslal vysoko nad horní tyčku. Ve 20. minutě obdržel geniální přihrávku do běhu Brian Linssen a řítil se sám směrem k brankáři Boerovi, jenomže následně mířil z hranice pokutového území pouze do jeho náruče.

Stejný hráč napravil předchozí zaváhání o devět minut později, kdy vsítil svou sedmou trefu v tomto ročníku Eredivisie. Linssen si centr z levé strany od Brunse posunul šikovně dopředu a pak umístil balón přesně k levé tyči, Boer se pouze ohlédl. Ve 37. minutě to mohlo být dokonce o dva góly. Po rohovém kopu se zjevil ve stoprocentní možnosti Kašia, jenže nabídnutou šancí pohrdl a balón poslal nad horní tyčku.

Ve druhém dějství domácí přidali a vyrovnání se dočkali po necelé hodině hry. Younes Namli si po nahrávce od Dekkera navedl míč blíže do středu a zkusil to z pětadvaceti metrů, jeho skákavá střela zapadla ke vzdálenější konstrukci. Od tohoto momentu Zwolle ožilo a probudilo se i publikum. V 62. minutě chtěl chytrou patičkou překvapit Saymak, avšak gólman Pasveer byl připraven a balón schoval do náručí.

Za dalších pět minut se stejnému hráči v nadějné pozici zamotal míč mezi nohama, v 75. minutě zajistil tříbodový zisk pro Vitesse Angličan Mount. Teprve devatenáctiletý záložník šokoval přímým kopem z levého křídla z nějakých třiceti metrů, jeho plachtící střela se odrazila od spodního okraje břevna do sítě za záda vracejícího se Boera. V samém závěru stáli při hostech snad všichni bozi. V 86. minutě nejprve napálil bližší tyč střídající Nijland, v nastaveném čase po obrovském závaru před Pasveerem neskončila v síti ani jedna ze čtyř ran.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele