základní část, 1. kolo
13.08.2017 12:30 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

PEC Zwolle - Roda JC 4:2

Souboj dvou nových trenérů vyzněl lépe pro toho domácího, jehož Zwolle skolilo Rodu díky daleko lépe zvládnuté poslední třetině zápasu. Ještě zhruba dvacet pět minut před koncem byl stav nerozhodný, pak však svěřenci Johna van 't Schipa zaznamenali dvě branky, a hostující kouč Robert Molenaar tak musel na druhé straně skousávat porážku svého mužstva.

Každý z celků si na úvod nové sezóny vytvořil slibnou příležitost. Nejprve to byli hosté v 11. minutě prostřednictvím Vancampa, který se ocitl sám před brankářem Boerem, nicméně ten vytasil dobrý zákrok, a udržel bezbrankové skóre. Za PEC se snažil skórovat Saymak, jenže na brankové čáře mu radost zamezil dobře stojící obránce Kum.

Ve 22. minutě padla první branka utkání, o kterou se postaralo mužstvo z Kerkrade. Gustafson naběhl středem hřiště poměrně snadno do šestnáctky, tam ho nedokázal zastavit bek Marcellis, a následná střela mířila přesně k tyčce. Nicméně v nastavení první půle bylo vyrovnáno, to když Marcellis zužitkoval centru z rohového čtvrtkruhu od Namliho.

Začátek druhého dějství nezastihl Rodu v nejlepším světle, a v 53. minutě musela dohánět manko jednoho gólu, jelikož náhradník Auassar ve snaze zamezit katastrofě skóroval smolně do vlastní branky. Vyrovnáno však bylo o devět minut později, van Polen ve vápně fauloval Rosheuvela a kopala se penalta, kterou proměnil bezpečně Gustafson.

Každopádně Zwolle střelecky na rozdíl od svého soupeře nevyplýtvalo všechny své náboje a směřovalo hladověji za konečným vítězstvím. Rozhodující trefu zaznamenal Saymak, jenž nesnadným obloukem po pasu Thomase překonal gólmana Jurjuse. A v 74. minutě pak skóroval parádní střelou na bližší tyčku zpoza pokutového území van Polen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele