základní část, 19. kolo
20.01.2018 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - NAC Breda 1:0

Zwolle vkročilo tou správnou nohou také do jarní části tohoto ročníku Eredivisie a opět potvrdilo, že by se chtělo prát o nejvyšší příčky. Proti zachraňující se Bredě sice nepředvedlo úplně nejlepší výkon, nicméně jediná branka ze samého úvodu zápasu nakonec stačila na těsnou výhru v poměru 1:0. PEC se v tabulce nachází na čtvrtém místě se šestatřiceti body a na pátý Feyenoord má náskok čtyř bodů. Hosté jsou šestnáctí se šestnácti body.

Domácí výběr měl naprosto snový vstup do sobotního střetnutí a po necelých dvou minutách se dostal do vedení. Po přihrávce od Saymaka se odhodlal ke střele z více jak třiceti metrů Youness Mokhtar a jeho parádní pokus zapadl přesně k levé tyči, brankář Birighitti se po balónu natahoval marně. V následujících minutách PEC bez problémů kontroloval hru, NAC byl v ofenzívě naprosto bezmocný. Zwolle mohlo vsítit druhou branku ve 40. minutě.

Středem hřiště postupoval Ondaan a poté to zkusil z dvaadvaceti metrů, jeho technický pokus letěl jen těsně vedle pravé konstrukce. Do druhého poločasu vstoupila Breda přeci jen odvážněji. Po sedmi odehraných minutách mohla vyrovnat po obrovské hrubce Birighittiho, jenže se dopustila útočného faulu a slibná možnost tak vyzněla do ztracena. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem zahrozil na pravé straně Angelino.

Ten obdržel kolmici do pokutového území od El Allouchiho, následnou střelu z mírného úhlu vyboxoval gólman Boer na rohový kop. PEC byl v následujících minutách pod mírným tlakem, hosté promarnili největší možnost na vyrovnání v 88. minutě. Krásný pas za obranu obdržel na levé křídlo Angelino a jeho zpětná přihrávka téměř od brankové čáry prošla až na kopačku nabíhajícího Marího, jenž vypálil z voleje z patnácti metrů.

Jeho přízemní dělovka směřovala doprostřed branky, padající obránce Sandler vykopl balón před Boerem ke svému spoluhráči. Zwolle pak hrálo chytře a Bredě už nic nedovolilo, v příštím kole přivítá silný Arnhem. Hosty čeká nováčkovský souboj s Venlem a rozhodně budou chtít tento neúspěch odčinit.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele