základní část, 3. kolo
26.08.2017 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

PEC Zwolle - FC Twente 2:0

Twente Enschede zažívá hodně nepovedený vstup do nového ročníku, na ligové scéně prohrálo již pošesté v řadě a překonalo tak svůj nelichotivý rekord. Na půdě Zwolle bylo jasně horším výběrem a mohlo prohrát i vyšším, než jen dvougólovým rozdílem. Po třech odehraných kolech nemá na kontě ani bod, proto je v tabulce na sedmnáctém místě. Naopak domácí PEC udržel neporazitelnost a se sedmi body se prozatím nachází na čele Eredivisie.

Zwolle mělo od začátku jasnou převahu a do první větší možnosti se probojovalo již v 5. minutě. Skvělou individuální akci předvedl Namli, z pravého křídla prošel kolem tří soupeřů až do pokutového území a pak tvrdou ranou orazítkoval břevno. V polovině úvodního dějství znovu ukázal své umění Namli, jenž tentokráte svým pasem z pravé strany našel hlavu naběhnutého Parzyszeka, vzápětí míč proletěl těsně nad horní tyčkou.

PEC se nakonec dočkal zaslouženého vedení ve 33. minutě, kdy se do černého trefil Youness Mokhtar. Ten tři dny před svými šestadvacátými narozeninami vypálil z dvaadvaceti metrů z levé strany a jeho nádherný táhlý pokus zapadl přímo ke vzdálenější tyči, brankář Brondeel se jen naprázdno proletěl vzduchem. Marocký útočník mohl navýšit vedení svého celku devět minut po změně stran, jenže tentokráte v tváří tvář proti vyběhnuvšímu Brondeelovi neuspěl.

Twente promarnilo svou největší šanci sobotního duelu krátce po hodině hry. Boere si zkušeně položil obránce Sandlera a tím se dostal do stoprocentní pozice, jenže zakončení mu vůbec nevyšlo a balón se mezi tři tyče nevešel. Definitivně rozhodnuto bylo v 78. minutě. Po faulu Trajkovského oceněném žlutou kartou byl ve prospěch Zwolle nařízen pokutový kop, ke kterému se postavil Bram van Polen.

Jednatřicetiletý obránce nabídnutou příležitostí nepohrdl a míč chladnokrevně uklidil k levé konstrukci, Brondeel byl i přes vystižení směru naprosto bez šance. Ve zbývajícím průběhu už domácí s přehledem hlídali dostatečný náskok a soupeře vůbec k ničemu nepustili. V příštím kole se pokusí navázat na solidní start v Amsterdamu proti vysoce favorizovanému Ajaxu, Twente bude bojovat o premiérové body v Rotterdamu s místní Spartou.

Autor: Viktor Sandev / peczwolle.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele