základní část, 20. kolo
27.01.2018 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

NAC Breda - VVV Venlo 0:1

V souboji dvou nováčků nakonec bylo úspěšnější Venlo, které rozhodující gól vsítilo zhruba dvacet minut před koncem a do tabulky si připsalo nesmírně cenné tři body. Výrazně tak zvýšilo své ambice na přímou záchranu, naopak NAC si přidělal další vrásky. Po druhé porážce v řadě za sebou v nejtěsnějším poměru 0:1 zůstává na předposlední šestnácté pozici. VVV má o deset bodů více a prozatím se posunul na desátou příčku se šestadvaceti body.

Úvodní půlhodina byla z diváckého pohledu neatraktivní, oba celky vyznávaly obranný taktický výkon. V úvodním dějství se fanoušci žádné gólové situace nedočkali. Za zmínku stojí pouze nadějný průnik domácího Garcíi z 33. minuty, který však po individuální akci přes tři protihráče zamířil jen slabě do náruče brankáře Unnerstalla. Výrazné zlepšení nepřišlo ani po poločasové přestávce.

V 52. minutě po zpětné přihrávce z levého křídla vypálil z mírného úhlu z deseti metrů Opoku, jeho tvrdý projektil vyboxoval gólman Birighitti nad horní tyčku. Domácí měli svou největší možnost v 70. minutě. Dlouhý přímý volný kop z pětatřiceti metrů tečoval hlavou Korte a balón se od levé tyče odrazil zpět do pole, následně hostující defenzíva odkopávala včas do bezpečí. Venlo se dočkalo své chvíle za další tři minuty.

Popáté v této sezóně Eredivisie se prosadil pětadvacetiletý německý útočník Lennart Thy, jenž v týmu hostuje z Werderu Brémy. Dalekonosný odkop Unnerstalla prošel po několika hlavičkových soubojích do pokutového území, odkud ho taktéž hlavou přistrčil Seuntjens přímo proti kopačce Thyho a ten se ze čtrnácti metrů nezištně trefil přesně k levé konstrukci. Birighitti tentokráte zůstal stát jako přikovaný před brankovou čarou.

Od tohoto momentu Venlo poctivě bránilo a soupeře k ničemu nepouštělo, Breda vytvořila menší tlak až v nastaveném čase. V poslední možnou chvíli vystřelil po zemi z dvanácti metrů střídající Španěl Paolo Fernandes. Unnerstall sice nepředvedl úplně jistý zákrok, ale balón nakonec schoval ve svých rukavicích před dalším nově příchozím Brusselersem. V příštím kole se pokusí zaskočit věhlasný Ajax na jeho půdě, VVV narazí na jiného kandidáta mistrovského titulu z Feyenoordu.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, vvv-venlo.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele