základní část, 9. kolo
21.10.2017 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

NAC Breda - PEC Zwolle 0:2

Ve dvou předchozích zápasech Breda nezískala ani bod, přičemž nevstřelila jediný gól. A ani ve svém třetím utkání po sobě nezlepšila situaci k lepšímu. Výtečně se prezentující Zwolle, které letos prohrálo pouze na půdě Ajaxu, potvrdilo svou slušnou formu, a díky přesným zásahům Brama van Polena a Mustafy Saymaka uzmulo všechny body.

První poločas mnoho gólových šancí nenabídl. Ne že by si brankáři Birighitti, respektive Boer, na míč nesáhli, ale až na pár výjimek v podstatě nemuseli řešit složitější situace. Hostující gólman nejprve ve 4. minutě snadno vychytal Ambroseho, domácí brankář si naopak ve 23. minutě poradil se střelou z přímého kopu od Mokhtara.

V podstatě až těsně před přestávkou byl k vidění jeden z klíčových momentů tohoto střetnutí. Domácí stoper Koch si v pokutovém území špatně předkopl míč, toho využil hostující záložník Saymak, jenž se natlačil před něj a byl zezadu svým soupeřem podražený. Kopala se tedy penalta, a tu s trochou štěstí proměnil van Polen.

Uběhlo jen pár sekund druhého poločasu a NAC se radoval z (ne)vyrovnání. Do sítě se totiž podařilo zamířit Angeliňovi, nacházel se ovšem dle názoru rozhodčích v ofsajdu, a tak jeho trefa nemohla být ve finále uznána. Střelecky při chuti byl i El Allouchi v 51. minutě, nicméně svou pravačkou na připraveného Boera vyzrát nedokázal.

Jinak však toho Breda směrem dopředu moc nepředvedla. Ještě živila jiskřičku naděje čtvrthodinu před koncem, protože Saymak zamířil jen do brankové konstrukce. Když si však svěřenci kouče Stijna Vrevena nepohlídali Saymaka ještě jednou, bylo rozhodnuto. Ten totiž osm minut před koncem zužitkoval jemného centru od Mokhtara.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele