základní část, 22. kolo
07.02.2018 20:45 CET
6 : 1
(2:1)

Reportáž

NAC Breda - Heracles Almelo 6:1

Breda se ve vloženém 22. kole postarala o obrovskou senzaci. Do této chvíle předváděla nevyrovnané výkony a v minulých třech duelech prohrála, ovšem nyní vytáhla fenomenální brankostroj. Konkurenčnímu Heracles totiž nasázela hned šest branek a po vysokém vítězství 6:1 se vyšplhala na patnáctou pozici s devatenácti body. Hosté naopak nezvítězili pošesté za sebou a jsou stále dvanáctí se čtyřiadvaceti body.

NAC měl skvělý vstup do středečního klání, když se dostal do vedení ve 4. minutě. Rai Vloet zužitkoval hned první útočnou akci, kdy si ke vzdálenější tyči naběhl na přesný pas od Angelina a nikým nehlídán zamířil do levého horního rohu. Hosté poprvé a naposledy dokázali na tuto trefu odpovědět, po necelé čtvrthodině hry srovnal Vincent Vermeij. Ještě předtím se ocitl v obrovské šanci Kuwas, jeho ránu zblízka odvrátil brankář Birighitti na roh.

Po jeho zahrání přihrál Baas do brankového území a tam nabíhající Vermeij jemnou tečí pokořil domácího strážce. Breda získala zpět ztracené vedení v 18. minutě, po obrovské skrumáži před gólmanem Castrem zavěsil ze sedmi metrů k levé tyči Thierry Ambrose. Od tohoto momentu svěřenci kouče Johna Stegemana znovu zabrali, ale v polovině první půle nevyužili velkého závaru a ve 28. minutě Birighitti skvěle vyrazil přízemní pokus Petersona.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí a svůj náskok zvýšili po pěti minutách. Do černého zamířil Manu García, jenž po neskutečném průniku kolem pěti bránících hráčů obstřelil zblízka bezmocného Castra - 3:1. Ihned na to trefil Ambrose tyč, na druhé straně se nepodařilo snížit Petersonovi, který v tváří tvář nevyzrál na famózního Birighittiho. Po hodině hry neuspěl ve dvou obrovských příležitostech aktivní Ambrose.

Naděje Heracles na bodový zisk zhasla v 74. minutě, kdy byl po dvou žlutých kartách vyloučen Tim Breukers. Od tohoto momentu nastala apokalypsa celku z Almela. Čtvrtý domácí gól zaznamenal Mitchell te Vrede v 78. minutě, naprosto zapomenut zblízka prostřelil Castra. Za další tři minuty skóroval s pomocí tyče Mounir El Allouchi (5:1), gólový účet uzavřel po samostatném sólu střídající Sadiq Umar.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, heracles.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele