základní část, 26. kolo
03.03.2018 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

NAC Breda - Feyenoord Rotterdam 2:1

Obhájce titulu Feyenoord neprolomil prokletí na venkovních stadionech ani proti Bredě a nováčkovi nejvyšší soutěže, který urputně bojuje o záchranu, podlehl 1:2. Z posledních pěti utkání na cizích hřištích tak získal jediný bod, v tabulce Eredivisie je na páté pozici s dvaačtyřiceti body a jeho manko na vedoucí PSV se zvýšilo na těžko uvěřitelných šestadvacet bodů. NAC se naopak posunul na čtrnáctou příčku se čtyřiadvaceti body.

Pro Bredu má toto vítězství cenu zlata, neboť si před sestupovými příčkami vytvořila šestibodový náskok a ve zbývajících osmi kolech se jí bude lépe dýchat. Hosté nenavázali na středeční úspěch v semifinále národního poháru s Tilburgem (3:0) a tento ligový ročník jim rozhodně nevychází podle představ. Outsider tohoto duelu začal odvážněji a v první větší možnosti se ocitl po necelých pěti minutách hry.

Po krásné přihrávce za obranu převzal míč Sadiq Umar, proti němu vyběhl brankář Jones a jeho úmysl o kličku překazil. Domácí se pak vehementně dožadovali odpískání pokutového kopu, za protesty byl dokonce vykázán na tribunu trenér Stijn Vreven. Rotterdamský celek poprvé vystrčil růžky krátce po odehrané čtvrthodině, kdy z hranice pokutového území vystřelil Boëtius a brankář Bertrams skvěle vyškrábl míč mimo branku.

Z následné akce se Feyenoord přeci jen dostal do vedení. Po zpětné přihrávce z levé strany přiťukl Vilhena balón nabíhajícímu Jensu Toornstrovi a ten z voleje z dvanácti metrů překonal Bertramse. Domácí tento moment v žádném případě nepoložil a za šest minut bylo vyrovnáno. Fantastické sólo z poloviny hřiště předvedl Umar, a i když tváří tvář proti Jonesovi neuspěl, tak si s dorážkou věděl rady Thierry Ambrose.

Zhruba osm minut před přestávkou mohl hostům vrátit vedení Berghuis, jeho přímý volný kop z pětadvaceti metrů prolétl jen těsně vedle levé tyče. Rozhodující moment byl k vidění tři minuty po změně stran, kdy fauloval Jones a za svůj zákrok obdržel žlutou kartu. K následné penaltě se postavil nejaktivnější muž na hřišti Umar a střelou do protipohybu otočil skóre. Stejný hráč po hodině hry nemířil mezi tři tyče, vzápětí na druhé straně hlavičkoval o decimetry vedle Boëtius. A když v samém závěru mířil nad horní tyčku střídající Basaçikoglu, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele