základní část, 18. kolo
23.12.2017 18:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

NAC Breda - FC Utrecht 3:1

O velké překvapení se postarali fotbalisté Bredy, kteří v domácím prostředí zaskočili favorizovaný Utrecht a uštědřili mu první porážku po osmi kolech. Po vítězství 3:1 poskočili na patnáctou pozici se šestnácti body a před barážovou příčkou Twente jsou o jeden bod. FC se nachází na šestém místě s osmadvaceti body a má jeden duel k dobru. NAC zvítězil v tomto soutěžním ročníku teprve potřetí a určitě si zvedl sebevědomí do druhé poloviny.

Breda vstoupila do utkání s velkým odhodláním a do první větší možnosti se probojovala po necelé čtvrthodině hry. Thierry Ambrose sklepl míč hlavou pro El Allouchiho, jenž svou střelou dokázal překonat brankáře Jensena, ovšem s parádním obraným zákrokem na poslední chvíli přispěchal obránce Janssen a vykopl balón z brankové čáry. Ve 20. minutě se před Jensenem ocitl volný Vloet, jenomže zakončení uspěchal a strážce Utrechtu nepřekonal.

Domácí zužitkovali svou převahu o šest minut později. Angelino poslal nádherný centr z pravého křídla a do předbrankového prostoru si naběhl nikým nehlídaný Pablo Marí, který s přehledem hlavou zavěsil k levé konstrukci. V prvním dějství se více neudálo, osm minut po změně stran mohl navýšit vedení NAC Ambrose. Ten stál na konci parádně vymyšleného přečíslení tři na tři, ale jeho bombu dokázal Jensen brilantně odvrátit na rohový kop.

Utrecht poprvé v sobotním duelu zahrozil až po necelé hodině hry, kdy se po několika odrazech opřel do balónu Klaiber a jeho dělovku dokázal famózní gólman Birighitti vytěsnit mimo prostor tří tyčí. V 71. minutě stanul na hranici brankového území střídající Cyriel Dessers a trestuhodně odmítl šanci na vyrovnání, když pouze vyprášil rukavice Birighittiho. Poté na druhé straně udeřil Ambrose a dal svému týmu klid.

Teprve dvacetiletý francouzský záložník měl po zpětné nahrávce Vloeta z pravé strany dostatek času na zakončení a ze šesti metrů se pohotově trefil k levé tyči - 2:0. Hostům svitla naděje na bodový zisk v 75. minutě, po přihrávce od Kerka propálil Birighittiho z osmi metrů Dessers. Utrecht se na více nezmohl, naopak ve čtvrté nastavené minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Rico Strieder. Jeho nedovolený zákrok navíc znamenal třetí branku pro Bredu, neboť z přímého volného kopu uzavřel Angelino gólový účet překrásnou trefou.

Autor: Viktor Sandev / nac.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele