základní část, 16. kolo
14.12.2017 18:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 3:2

Heracles Almelo potvrdilo papírové předpoklady a zdolalo zachraňující se Spartu v nejtěsnějším poměru 3:2, ovšem na třech bodech se pořádně nadřelo. Rotterdamský celek totiž hned dvakrát smazal jednobrankové manko, jenomže nakonec rozdílovou trefu inkasoval v poslední minutě základní hrací doby. Svěřenci kouče Johna Stegemana tak poskočili na devátou pozici s jednadvaceti body, Sparta je předposlední sedmnáctá s jedenácti body.

K tomu před poslední Rodou Kerkrade je pouze o skóre, a pokud se nechce prát o holé přežití až do závěru ligy, tak musí přidat. Utkání bylo od samého začátku velmi bohaté na vyložené příležitosti a mohlo padnout i více než jen pět branek. Tu první zařídil už v 6. minutě Dries Wuytens, když po přímém volném kopu Kuwase z levé strany vyskočil nejvýše na hranici brankového území a po hlavičce zapadl skákavý balón přesně k levé konstrukci.

O čtyři minuty později si brankář Kortsmit poradil s dalším hlavičkovým pokusem od pozdějšího hrdiny Vincenta Vermeije. Po čtvrthodině hry tečoval jeden z domácích hráčů střelu Sanusiho z hranice šestnáctky těsně vedle, vzápětí opět hlavičkoval Vermeij a levou tyč minul jen o chlup. Zhruba po půl hodině hry si gólman Castro poradil s bombou Mührena, ve 39. minutě postupoval sám po pravé straně Pelupessy a fantastického Kortsmita nepřekonal.

Hosté dokázali poprvé vyrovnat hned zkraje druhé půle, kdy během šedesáti sekund skóroval Nick Proschwitz. Zkušený jednatřicetiletý německý útočník využil přesně načasované přihrávky Floranuse do předbrankového prostoru a ve skluzu snadno rozvlnil síť. Od tohoto momentu hosté nebývale ožili a Almelo mohlo být rádo, že má mezi třemi tyčemi Castra. Ten v rozmezí 48. - 55. minuty předvedl tři výtečné zákroky.

Nejprve zakročil nohou proti pokusu Goodwina, vzápětí vyrazil dělovku Duarteho a pak zázračně chytil i střelu Bronga. V polovině druhého dějství opět famózním způsobem vychytal Mührena s Goodwinem, v 74. minutě vsítili domácí z ničeho nic druhou trefu. Reuven Niemeijer převzal vodorovnou nahrávku od Darriho, míč si posunul blíže k brance a poté sebejistě zamířil přesně pod břevno.

Hosté na sebe nenechali s odpovědí příliš dlouhou čekat, nerozhodný stav 2:2 určil svým druhým gólem v zápase Proschwitz. Tentokráte si po pasu Bronga seběhl ke vzdálenější tyči a hlavou z ostrého úhlu pokořil Castra. V 84. minutě zvonila za domácím strážcem horní tyčka, na druhé straně mířil jen o centimetry nad Niemeijer. Poslední slovo přeci jen mělo Heracles. V 90. minutě strhnul vítězství na jeho stranu Vincent Vermeij po rychlém přečíslení čtyři na jednoho a přízemní střele k levé tyči do protipohybu Kortsmita.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele