základní část, 11. kolo
04.11.2017 19:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 2:1

Heracles Almelo navázal na předchozí vítězství ve Venlu a tentokráte v domácím prostředí zdolal konkurenční Groningen v poměru 2:1, vítěznou trefu vsítil zhruba deset minut před koncem. Díky důležitému tříbodovému zisku se posunul na deváté místo tabulky s patnácti body. Naopak FC prohrál již počtvrté z minulých pěti duelů a nachází se na samé hraně baráže o Eredivisii, momentálně je patnáctý s devíti body o skóre před Bredou a Tilburgem.

Do první větší možnosti se hosté dostali zhruba po deseti odehraných minutách, kdy Lars Veldwijk sváděl souboj jeden na jednoho s Pröpperem a nakonec vypálil z hranice pokutového území, přičemž orazítkoval tyč Castrovy branky. O dvě minuty později se Pröpper zranil a byl nahrazen Wuytensem, vzápětí otevřel skóre teprve dvaadvacetiletý záložník Reuven Niemeijer po fantastické práci Kuwase na pravém křídle.

Ten obešel protihráče a pak v obležení tří hráčů Groningenu přihrál pod sebe přímo na nohu Niemeijera, jenž z osmi metrů tvrdou ranou rozvlnil síť. Ve 20. minutě po rohovém kopu Bacuny hlavičkoval Warmerdam a až stojící obránce Breukers vykopl balón do bezpečí z brankové čáry. Zhruba deset minut před přestávkou šel sám na Castra aktivní Veldwijk, jenomže prováhal ideální chvíli pro zakončení a nakonec byl obrán o balón Wuytensem.

Na konci první půle zahrál rukou ve vlastním pokutovém území Jamiro a rozhodčí van den Kerkhof nařídil pokutový kop. K němu se postavil Veldwijk a umístěnou střelou k tyči poslal Castra na opačnou stranu - 1:1. Ihned po přestávce mohl domácím vrátit vedení Pelupessy, po jeho lobu z dvaceti metrů se však gólman Padt včas vrátil a odvrátil balón ke svým spoluhráčům. Heracles mělo mírný tlak i v dalších minutách.

Zhruba dvacet minut před koncem se po rohovém kopu probojoval k hlavičce van der Buijs a jen o pár centimetrů minul pravou konstrukci. Rozhodující okamžik se zrodil v rozmezí 81. - 82. minuty. Warmerdam totiž v pokutovém území stáhl k zemi Kuwase a uviděl žlutou kartu. K penaltě se postavil Jeff Hardeveld a zamířil přesně do levého horního rohu, Padt i přes vystižení směru na míč nedosáhl.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele