základní část, 31. kolo
13.04.2018 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Heracles Almelo - AZ Alkmaar 0:3

Fotbalisté Alkmaaru dokázali napravit poslední zaváhání s PSV Eindhoven a tentokráte nedali žádnou šanci na úspěch domácímu Heracles, z jeho půdy si odvezli všechny tři body po výsledku 3:0. Díky tomu se přiblížili ke konečnému třetímu místu, neboť si před čtvrtým Feyenoordem vytvořili jedenáctibodový náskok. A pokud jejich rotterdamský rival neporazí v neděli Utrecht, tak už budou mít definitivní jistotu.

Minimálně do nedělného večera navíc stáhli manko na druhý Ajax, které momentálně činí pět bodů a malá naděje na předkolo Ligy mistrů tak stále žije. Almelo prohrálo potřetí v řadě a celkově nebodovalo naplno čtyřikrát za sebou, proto mu patří jedenáctá pozice se sedmatřiceti body. Přitom už po deseti minutách dostalo obrovskou možnost jít do vedení, po faulu na Petersona byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop.

K němu se postavil Brandley Kuwas a kopl ho opravdu mizerně, hrdina okamžiku Bizot vyrazil míč mimo šestnáctku. Ihned na to se hostující strážce znovu blýskl po ráně aktivního Petersona. AZ v podstatě zužitkoval svou první větší příležitost ve 25. minutě, kdy odvedl skvělou práci Svensson. Dvěma chytrými kličkami se zbavil svých protihráčů a poté předložil lahůdku rozběhnutému Guusu Tilovi, jenž neměl se zakončením do odkryté branky žádné problémy.

Neuběhlo ani pět minut a favorit páteční předehrávky 31. kola vedl o dva góly. Po krásném rozebrání defenzívy Heracles mohl sám zakončovat kapitán Weghorst, avšak svou přihrávkou našel lépe postaveného Oussamu Idrissiho. Po následné střele přišel pozdě zákrok brankáře Castra, míč totiž přešel celým svým objemem brankovou čáru. Definitivně rozhodnuto bylo po necelé hodině hry, zkázu protivníka dokonal Alireza Jahanbakhsh.

Čtyřiadvacetiletý íránský útočník se v letošním ročníku Eredivisie prosadil již popatnácté, tentokráte se po kolmici od Svenssona elegantně otočil s balónem a parádně zavěsil do levého horního rohu. V závěrečné dvacetiminutovce pokračoval Alkmaaru v obrovském tlaku. Nejprve fantastický Castro vychytal Svenssona, vzápětí odkopával do bezpečí těsně před brankovou čarou Jakubiak a v samém závěru neuspěl ani Weghorst. Výsledek se tak neměnil, v domácím dresu nastoupil zhruba na poslední čtvrthodinu český krajánek Jaroslav Navrátil.

Autor: Viktor Sandev / heracles.nl, az.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele