základní část, 3. kolo
27.08.2017 12:30 CET
5 : 0
(4:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Willem II 5:0

Feyenoord Rotterdam potvrdil dobrý vstup do nového ročníku a tentokráte si na stadionu De Kuip poprvé v sezóně zastřílel, když deklasoval Tilburg vysoko 5:0. Díky třetímu vítězství v řadě má na kontě plný bodový zisk a je na čele tabulky o skóre před konkurenčním PSV. Domácí výběr rozhodl o svém drtivém vítězství již v prvním poločase, kdy skóroval hned čtyřikrát. Willem je naopak po třech kolech bez bodů a patří mu poslední osmnácté místo.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta měli skvělý vstup do nedělního utkání a během dvaceti minut vedli o tři góly. O ten první se postaral Jens Toornstra, který si naskočil na rohový kop Dikse z pravé strany a hlavou usměrnil balón z osmi metrů přesně k levé tyči, brankář Wellenreuther zůstal stát jako přikovaný před brankovou čarou. Za další tři minuty navýšil vedení favorizovaného celku pětadvacetiletý útočník Steven Berghuis.

Ten využil krásné zpětné přihrávky od Hapse a z patnácti metrů propálil vše před sebou včetně Wellenreuthera. Ve 20. minutě bylo definitivně rozhodnuto, podruhé v tomto duelu se trefil Toornstra. Osmadvacetiletý záložník si naběhl na skvělý centr Dikse z pravého křídla a v brankovém území hlavičkoval ke vzdálenější tyči do protipohybu strážce Tilburgu. Domácí pokračovali ve velkém tlaku i nadále, další trefu přidali ve 39. minutě.

Poprvé v tomto ročníku Eredivisie skóroval Tonny Vilhena, jenž po nahrávce od Jeana-Paula Boëtiuse napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho úctyhodný pokus zapadl přesně k levé konstrukci, Wellenreuther se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem - 4:0. Ve druhém poločase tempo hry přeci jen opadlo, rotterdamský výběr kontroloval dostatečný náskok a gólový účet uzavřel zhruba deset minut před koncem z pokutového kopu.

Penalta byla nařízena za nedovolený zákrok Botteghina, balón si vzápětí postavil Boëtius a nezaváhal, jeho chladnokrevná střela zapadla k levé tyči. V předposlední minutě mohl přidat šestý gól El Ahmadi, nicméně po pasu za obranu nepropálil napoprvé připraveného Boëtiuse a vzápětí s dorážky mířil nad horní tyčku. Feyenoord po reprezentační přestávce zavítá na půdu Heracles, Willem se pokusí získat premiérové body doma s Den Haagem.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele