základní část, 33. kolo
29.04.2018 14:30 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Sparta Rotterdam 3:1

V rotterdamském derby byl nakonec úspěšnější favorizovaný Feyenoord, který smazal jednobrankové manko a nakonec se radoval ze tří bodů po výsledku 3:1. Na jeho umístění v nejvyšší soutěži se i tak nic nemění, stále je čtvrtý s třiašedesáti body a na třetí Alkmaar ztrácí kolo před koncem nedostižných pět bodů. Sparta definitivně přišla o naději na přímé udržení a po porážce posledního Twente bude hrát o setrvání v Eredivisii v dodatečné baráži.

Hosté doposud získali sedmadvacet bodů a jsou sedmnáctí, před osmnáctým Twente jsou o čtyři body a na šestnáctou Rodu ztrácejí tři body.

První větší možnost byla k vidění v 8. minutě, kdy síť rozvlnili svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta, ale branka kvůli ofsajdovému postavení nakonec neplatila. Hosté se poprvé ozvali po pětadvaceti minutách hry, kdy tvrdě pálil Mühren a mladičký brankář Bijlow schoval jeho projektil v náručí.

Sparta šla do vedení ve 34. minutě, naději na nečekaný úspěch vykřesal Fred Friday. Po přihrávce od Verhaara přechytračil bránícího Botteghina a ze čtrnácti metrů zakroutil balón přesně k pravé tyči kolem plachtícího Bijlowa. Feyenoord však na sebe nenechal s odpovědí příliš dlouho čekat a v nastaveném čase první půle srovnal stav. Po načechraném pasu van Persieho z levého křídla hlavičkoval Steven Berghuis zblízka přesně pod horní tyčku.

Po změně stran hráli domácí v mnohem lepším rozpoložení a na jejich výkonu to bylo znát. V 52. minutě byl gólman Huth překonán, jenomže rozhodčí Higler podruhé neuznal trefu Feyenoordu, tentokráte kvůli předchozímu útočnému faulu. Velký favorit rozhodl o 13 minut později. Do vlastní sítě nešťastně zamířil Frederik Holst, jenž ve snaze odkopnout míč do bezpečí před rozběhnutým Verhaarem obstřelil bezmocného Hutha.

Ve zbývajícím průběhu si domácí s přehledem hlídali jednobrankový náskok a soupeře vůbec k ničemu nepouštěli. Pojistku přidal zhruba deset minut před závěrečným hvizdem Berghuis, který v nedělním klání skóroval podruhé a v této sezóně už pojedenadvacáté. Znovu se před ním objevila lahůdka po zpětné nahrávce od El Ahmadiho, ze čtyř metrů pak jemnou tečí usměrnil míč doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele