základní část, 14. kolo
02.12.2017 20:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 1:0

Souboj dvou celků, které na podzim v evropských pohárech nepříliš dobře reprezentovali svou zemi a které byly před vzájemným duelem přímými sousedy v tabulce, dopadl lépe pro Feyenoord. Ten v rámci Eredivisie svého protivníka skolil už popáté v řadě, a to díky Nicolaiovi Jörgensenovi. Vitesse přitom počtvrté za toto období nevsítilo branku.

Uběhlo jen několik desítek vteřin od úvodního hvizdu sudího van Boekela a už se se svým pokusem z dálky osměloval Dabo, každopádně domácího brankáře Jonese přímo neohrozil, jelikož mířil mimo. Rotterdamský celek se do první šance propracoval v 7. minutě, po Nieuwkoopově přihrávce však Jörgensen střílel ještě nyní jen do Pasveera.

Hostující gólman nakonec kapituloval o pár chvil později. Amrabat přihrál do středu Berghuisovi, který ho ihned z první vyslal do šestnáctky. Odtud šla další nahrávka na hranici brankového území, a Jörgensen pak snadno zamířil do odkryté brány. Feyenoord pokračoval v tlaku a především dánský útočník byl i nadále jednoduše neudržitelný.

Ve 12. minutě se ocitl ve vyložené pozici po standardce zahrávané Berghuisem, jenže trošku zbrkle zakončoval, a tak si Pasveer snadno poradil. Vitesse však následně zařadilo na vyšší stupeň a opravdu klidně mohlo vyrovnat. V největší příležitosti byl ve 22. minutě Matavž, ten ovšem z blízkosti trefil dobře připraveného a včas vyběhnuvšího Jonese.

Útočný fotbal byl k vidění také v následujících minutách, po centru Nieuwkoopa z pravé strany se snažil pojistit náskok Vilhena, avšak hlavičku usměrnil jen vedle. Ve 31. minutě spálil další příležitost jeho spoluhráč Larsson, jehož výtečně vychytal Pasveer, a pozdější dalekonosný pokus švédského forvarda ze 40. minuty se rovněž neujal.

Druhý poločas už tolik ofenzivní zábavy nenabídl. Feyenoord jako by se soustředil více na defenzívu, Vitesse směrem dopředu tápalo. Ani jednou totiž nedonutilo Jonese k zákroku. Naopak rotterdamské mužstvo nebylo v závěrečných minutách daleko od dalších gólů, ale Jörgensena i Larssona stačil vychytat docela dost zaměstnaný Pasveer.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele