základní část, 6. kolo
23.09.2017 19:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - NAC Breda 0:2

Fotbalisté Bredy se postarali o největší senzaci dosavadního ročníku Eredivisie a na půdě obhájce titulu z Feyenoordu vyhráli 2:0. Rotterdamský výběr tak po čtyřech vítězstvích v řadě za sebou utrpěl druhou porážku a s dvanácti body momentálně klesl až na čtvrté místo. Nováček nejvyšší soutěže uspěl v lize podruhé a odčinil nedávnou šokující prohru v národním poháru, se sedmi body se vyhoupl na třináctou příčku.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronchorsta se tak dostávají do krize, včetně Ligy mistrů totiž prohráli potřetí po sobě a před úterním vystoupením v Neapoli nejsou v ideálním rozpoložení. Přitom domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a od úvodního hvizdu měli jasně navrch. Po necelé čtvrthodině hry zahrávali rohový kop a k hlavičce se probojoval van der Heijden, jenž poslal balón pouze do břevna.

Ve 24. minutě se El Ahmadi ocitl v tváří tvář proti brankáři Birighittimu, avšak v obrovské příležitosti ho nedokázal propálit. Neuběhly ani tři minuty a z ničeho nic mohli udeřit hosté. Po nádherné kolmici od Garcíí si míč mezi dvěma stopery zpracoval Ambrose a zjevil se zcela osamocen před gólmanem Jonesem, jenže ten mu zmenšil střelecký úhel a skvěle zakročil. NAC se přeci jen dostal do vedení ve 33. minutě.

Po dlouhém pasu do pokutového území nejprve vyhrál hlavičkový souboj Koch a pak i Ambrose, jenž předložil balón pro volného Giovanniho Korteho a ten zblízka neměl problém rozvlnit síť. Do druhého dějství vstoupil Feyenoord jako opařený, postupem času se více rozehrával. Po hodině hry se za Birighittim podruhé zachvěla konstrukce, tečovaná rána Kramera opět skončila na horní tyčce a byl z toho jen rohový kop.

V 64. minutě střídající Larsson pálil z dvanácti metrů a jeho dobře mířený pokus odhlavičkoval až jeden z obránců z brankové čáry. V 73. minutě mohli domácí srovnat z pokutového kopu za faul El Allouchiho na Amrabata, jenomže Birighitti fantasticky vyrazil střelu Kramera a pak si úžasně poradil i s následnou dorážkou. V závěrečných minutách Feyenoord otevřel svou defenzívu a tři minuty před koncem podruhé inkasoval, po obrovské hrubce Jonese zamířil do odkryté branky Thomas Enevoldsen.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, nac.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele