základní část, 22. kolo
08.02.2018 20:45 CET
3 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 3:0

Rotterdamský Feyenoord celkem rychle dal zapomenout na minulé nepovedené vystoupení ve Venlu a tentokráte na stadionu De Kuip nezaváhal, když zvítězil celkem hladce po výsledku 3:0. Groningen vzdoroval celý první poločas a krátce i po změně stran, jenže od 53. do 78. minuty inkasoval všechny góly čtvrtečního klání a bylo po nadějích. Domácí se vrátili na čtvrté místo s devětatřiceti body o skóre před Zwolle, FC je třináctý s dvaadvaceti body.

Přitom hosté se již ve 3. minutě mohli dostat do vedení. K přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů se postavil van Nieff a svou dělovkou orazítkoval horní tyčku, ke skórování mu vskutku chyběly jen centimetry. Od tohoto momentu převzali taktovku utkání svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta. Po necelých dvaceti minutách zahrozil Toornstra, jehož bombu z pravé strany pokutového území vyrazil gólman Padt před sebe.

Pak ale až do konce úvodního dějství nic nepředvedli. Navíc zhruba v polovině přišli o zraněného švédského útočníka Larssona, jehož nahradil turecký mládežnický reprezentant Basaçikoglu. Druhá půle měla zcela odlišný průběh. Hned v úvodní minutě hlavičkoval z nadějné pozice Jørgensen, ovšem trefil pouze Padta. Domácí se dočkali zasloužené branky v 53. minutě, kdy otevřel skóre Jens Toornstra.

Ten se po centru od Basaçikoglua opřel do míče z voleje a jeho skákavý pokus z dvanácti metrů zapadl přímo ke vzdálenější konstrukci. Za další dvě minuty uchránil Padt svůj tým od druhé inkasované trefy famózním zákrokem, nicméně dvacet minut před koncem inkasoval podruhé. Feyenoord uklidnil Jerry St. Juste, jenž si naběhl na chytrou přihrávku od Berghuise a z pravé strany nekompromisně propálil bezmocného strážce Groningenu.

Následně mohl na druhé straně snížit Drost, jeho přízemní pokus proletěl těsně vedle pravé tyče. V 78. minutě přišel na trávník počtvrté v sezóně jako střídající hráč věhlasný Robin van Persie a ani ne po minutě vstřelil svůj premiérový gól pro návratu do rotterdamského klubu. Čtyřiatřicetiletý forvard obdržel další parádní nahrávku od Berghuise a umístěnou střelou k levé tyči definitivně zlomil odpor Groningenu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fcgroningen.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele