základní část, 27. kolo
11.03.2018 16:45 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - AZ Alkmaar 2:1

Generálka na dubnové finále národního poháru dopadla lépe pro domácí Feyenoord, který potvrdil dobrou formu před vlastními fanoušky a velkého konkurenta z Alkmaaru přehrál nejtěsnějším poměrem 2:1. V tabulce Eredivisie se nachází na pátém místě s pětačtyřiceti body a za čtvrtým Utrechtem zaostává o body dva, na svého nedělního rivala má manko jedenácti bodů. AZ je třetí, jeho ztráta na druhý Ajax se zvýšila na pět bodů.

Domácí byli v celém průběhu mírně aktivnějším týmem, po úvodní opatrné dvacetiminutovce poprvé zahrozili ve 25. minutě. Tony Vilhena se zjevil ve velké možnosti a pokusil se zakončit hlavou, ale balón umístil těsně mimo prostor tří tyčí. O osm minut později se již rotterdamský celek radoval, počtvrté v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže skóroval třiadvacetiletý útočník Jean-Paul Boëtius.

Ten se po špatné rozehrávce soupeře probojoval k míči a v přečíslení čtyři na tři to vzal na sebe, jeho tvrdá přízemní střela z osmnácti metrů zapadla přesně k levé tyči kolem padajícího brankáře Bizota. Za dalších osm minut byl blízko k navýšení náskoku Berghuis, který se postavil k přímému volnému kopu z dvaadvaceti metrů. Jeho kroucený pokus orazítkoval levou tyč, Bizot se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem a stálo při něm štěstí.

Začátek druhého poločasu probíhal v podobném duchu jako ten první a diváci se dlouho nemohli dočkat nějaké vyložené možnosti. Hned ta první ze 73. minuty skončila druhou trefou Feyenoordu. Dánský forvard Nicolai Jørgensen po krásné kolmici za obranu a přenechání od spoluhráče vystřelil ze čtrnácti metrů a technicky pokus doputoval k levé tyči kolem vyběhnuvšího Bizota, který neměl nejmenší nárok zasáhnout.

Domácí poté drželi dvoubrankové vedení téměř až do závěrečného hvizdu, ve druhé nastavené minutě korigoval skóre Wouter Weghorst. Kapitán Alkmaaru si po krouceném centru Koopmeinerse z levého křídla naběhl do předbrankového prostoru a trochu nečekaně se dostal k pohotové střele ze sedmi metrů, balón umístil k bližší tyči do horní poloviny branky. Na více už ale hostům nezbyl čas a domů tak odjeli s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, feyenoord.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele