základní část, 22. kolo
07.02.2018 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Sparta Rotterdam 1:0

Utrecht dokázal potvrdit úlohu favorita proti poslední Spartě, ale na hubeném vítězství 1:0 proti houževnatému protivníkovi se pořádně nadřel. Jedinou branku zaznamenal až zhruba pět minut před koncem, navíc čelil několika velkým šancím soupeře. V tabulce Eredivisie se prozatím posunul před Arnhem na šestou pozici s pětatřiceti body. Rotterdamský výběr zůstává na posledním osmnáctém místě se čtrnácti body o dva body za Rodou a Twente.

První poločas byl z obou stran hodně opatrný, oba celky měly problémy s přechodem na útočnou polovinu i s rozehrávkou ve středu pole. První větší možnost se v podstatě zrodila až v předposlední minutě úvodního dějství. K přímému volnému kopu z levého křídla se postavil Maročan Labyad a z mírného úhlu mířil těsně nad břevno. Ihned po změně stran mohl dostat hosty do překvapivého vedení Vriends, ale ani nadvakrát nepropálil obětavou defenzívu FC.

Ve 49. minutě uvolnil Friday krásným lobem z hranice šestnáctky Holsta, jenž přechytračil ofsajdovou past, jenomže v tváří tvář proti brankáři Jensenovi neuspěl a z mírného úhlu na něj nevyzrál. Sparta nesložila zbraně ani v následujících minutách a opět působila sebevědomým dojmem, další větší příležitost si vypracovala pětadvacet minut před závěrečným hvizdem. Dostal se do ní Duarte, jenž se zjevil zcela sám před Jensenem.

I v tomto případě si strážce Utrechtu poradil a obrovskou možnost zlikvidoval fantastickým zákrokem. S přibývajícím časem se začali domácí osmělovat a stále častěji se tlačili do ofenzívy. V 85. minutě vyslal tvrdý pokus k přední tyči Labyad, gólman Huth vyrazil míč před sebe a nikdo jiný se k dorážce nedostal. Rozhodující okamžik nastal ještě v téže minutě, vítězství FC zařídil třiadvacetiletý německý útočník Lukas Görtler.

Ten se vrátil na trávníky po odpykání karetního trestu v souboji s Ajaxem, v tomto duelu přišel jako střídající hráč v 82. minutě a hned vsítil svou premiérovou trefu v Eredivisii. Na pravé straně se ocitl Labyad a poté poslal balón zpětně do předbrankového prostoru. Tam si naběhl právě Görtler a z osmi metrů z první se parádně trefil do vzdálenějšího horního rohu. Svěřenci kouče Dicka Advocaata se již na žádnou odpověď nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele