základní část, 27. kolo
11.03.2018 14:30 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 5:1

Fotbalisté Utrechtu se parádně oklepali z minulé porážky na půdě PSV Eindhoven (0:3) a tentokráte v domácím prostředí deklasovali velkého rivala v boji o pohárové příčky z Arnhemu po výsledku 5:1. Po jednom neúspěchu se vrátili na vítěznou vlnu a udrželi v tabulce solidní čtvrté místo se sedmačtyřiceti body, na třetí Alkmaar mají manko devíti bodů. Vitesse naopak po nedávné šokující výhře nad Ajaxem (3:2) totálně selhalo.

V Eredivisii je šesté s jednačtyřiceti body a stále může reálně myslet na kvalifikaci o Evropskou ligu. Přitom úvodní půlhodina byla z obou stran velmi opatrná, poprvé vážněji zahrozili hosté ve 29. minutě. K přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti se postavil Mount, obstřelil zeď a jeho rána orazítkovala horní tyčku. O sedm minut později šel do vedení domácí Utrecht zásluhou Willema Janssena a tento okamžik ho hodně nakopnul.

Yassine Ayoub skvěle vybojoval balón na levé straně pokutového území proti Sererovi, zpětně ho předložil právě Janssenovi a ten se náramně trefil z první přímo k bližší tyči kolem bezmocného brankáře Pasveera.

Domácí zvýšili svůj náskok za dalších osm minut, přesnou mušku měl Zakaria Labyad. Útočník s marockými kořeny obdržel křížnou nahrávku od Sandera van de Streeka, u zadní tyče si naběhl před Miazgu a ve skluzu pohodlně zavěsil.

Hosté vstoupili do druhé části mnohem aktivněji. Bývalý hráč pražské Sparty Karavajev přišel na trávník o poločasové přestávce a po šesti minutách skvěle uvolnil van der Werffa, jenž sám před gólmanem Jensenem selhal a prostor tří tyčí vůbec netrefil. SBV snížil v 55. minutě, po zpětné pobídce od Mounta vystřelil ze čtrnácti metrů Navarone Foora a parádně uklidil míč do pravého horního rohu.

V 60.minutě však vrátil dvoubrankové vedení Utrechtu van de Streek. Střílený centr z levého křídla neudržel Pasveer ve svých rukavicích a dorážející van de Streek pohodlně rozvlnil síť.

Svěřenci trenéra Jeana-Paula de Jonga definitivně uzemnili protivníka v rozmezí 74. a 77. minuty, kdy hned dvakrát skóroval Ayoub. Ten nejprve zblízka po rohovém kopu propálil Pasveera, následně využil obrovské hrubky hostujícího strážce branky při zpracování a ze šesti metrů mířil do odkryté svatyně. V samém závěru ještě mohl alespoň korigovat Karavajev, jeho bomba z dálky však rozezvučela pouze břevno.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, vitesse.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele