základní část, 4. kolo
10.09.2017 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Roda JC 2:0

Utrecht potvrdil roli velkého favorita proti Rodě Kerkrade a zdolal ji 2:0. Hosté tak zaznamenali čtvrtou porážku v řadě za sebou, nacházejí se na předposledním sedmnáctém místě s nulovým bodovým ziskem a se skóre 3:11. FC naopak v této sezóně zvítězil již potřetí, napravil předchozí zaváhání v Groningenu a s devítibodovým ziskem se posunul na čtvrté místo tabulky. Do vedení se dostal už po necelých dvou minutách.

Domácí celek měl vskutku výtečný vstup do nedělního duelu. Neuběhlo totiž ani 120 sekund a skóre otevřel Sander van de Streek. Po rychlé akci ve středu a na levé straně hřiště se dostal balón k volnému Sanderu van de Streekovi a ten ho z první z deseti metrů napálil přesně k levé konstrukci kolem bezmocného brankáře Jurjuse. Za další minutu to dokonce mohlo být o dvě branky, ve velké příležitosti se ocitl Yassine Ayoub.

Třiadvacetiletý marocký rodák obdržel nádhernou kolmici do běhu a poté vypálil z hranice pokutového území, výtečný Jurjus tentokráte dokázal vykopnout balón levou nohou. FC měl mírný tlak i v dalším průběhu, do následující obrovské možnosti se probojoval ve 44. minutě. Zakaria Labyad se prodral do šestnáctky soupeře a poté z mírného úhlu razantně vypálil, jeho pokus orazítkoval vzdálenější spojnici. Další šance se zrodila v nastaveném čase druhé půle.

Po rychlém brejku zakončoval Kerk a jeho přízemní střela lízla levou tyčku, ke skórování vskutku chybělo jen několik centimetrů. Domácí přidali druhou gólovou pojistku po necelé hodině hry, podruhé se v tomto ročníku Eredivisie prosadil Labyad. Čtyřiadvacetiletý záložník využil krásné zpětné přihrávky od Desserse a nikým nehlídán vypálil z první přesně k pravé tyči, Jurjus se po balónu natahoval marně.

Od tohoto momentu Utrecht pozorně bránil a soupeře vůbec k ničemu nepustil až do závěrečného hvizdu, naopak sám mohl vsítit třetí trefu zhruba čtvrthodiny před koncem. Po nádherném pasu z pravé strany se dostal k hlavičce střídající Bahebeck, jenže prostor tří tyčí přeci jen o kousek minul. V příštím kole zavítá na půdu dalšího celku, který doposud ještě nebodoval - tedy Twente. Roda naopak v důležitém souboji přivítá poslední Tilburg.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele