základní část, 10. kolo
29.10.2017 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - NAC Breda 2:2

Utrecht nedokázal potvrdit úlohu favorita proti Bredě a v domácím prostředí se s ní pouze rozešel smírně v poměru 2:2, nenapravil tak předchozí dvě porážky. Naopak NAC poprvé po třech duelech bodoval, i přesto klesl na sedmnáctou pozici s osmi body. Horší je momentálně pouze Roda Kerkrade se sedmi body. Domácí FC se v tuto chvíli nachází na osmém místě se čtrnácti body a ani on nemůže být příliš spokojen.

Utrecht měl skvělý vstup do utkání, v úvodní dvacetiminutovce dominoval a jeho tlak nakonec vyústil ve vedoucí branku. Ve 13. minutě mohl otevřít skóre nedělního klání Klaiber, jehož bomba ze střední vzdálenosti jen těsně proletěla kolem levého horního rohu. Za další minutu se v obrovské příležitosti ocitl Ayoub, nicméně proti jeho přízemní ráně famózně zasáhl brankář Bertrams a balón vyrazil do strany.

Domácí přeci jen zužitkovali převahu v 19. minutě, kdy se do černého trefil kapitán Willem Janssen. Ten se dostal k odraženému míči po rohovém kopu z pravé strany a pravačkou ze sedmi metrů obstřelil plachtícího Bertramse. Breda však na sebe nenechala s odpovědí čekat příliš dlouho, již za tři minuty srovnával Mounir El Allouchi. Třiadvacetiletý záložník využil krásného přistrčení od Ambroseho.

Poté převzal míč na levé straně a ve skluzu z deseti metrů prostřelil vyběhnuvšího gólmana Jensena, balón uklidil doprostřed branky. Domácím mohl vrátit vedení znovu Janssen, avšak po necelé půl hodině hry hlavičkoval z výborné pozice jen do tyče. NAC měl fantastický vstup do druhé půle a ve 48. minutě otočil vývoj. Po křižném pasu Ambroseho zakončoval akrobaticky neobsazený Giovanni Korte a o pár decimetrů poslal míč za brankovou čáru.

Jensen sice dokázal zasáhnout, jenže jeho zákrok jednoruč přišel pozdě. Po necelé hodině hry hlavičkoval Korte do boční sítě, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se Bertrams vytáhl proti ráně z hranice šestnáctky. Domácí přeci jen srovnali stav v 78. minutě, konečnou podobu výsledku stanovil střídající Nick Venema. Ten po sedmi minutách strávených na hřišti využil krásné vodorovné nahrávky od Labyada a před prázdnou brankou zblízka nezaváhal. Za čtyři minuty hlavičkoval do břevna domácí Janssen, a když v nastaveném čase fantasticky zasáhl Jensen proti dělovce Garcíi, tak se skóre již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / fcutrecht.nl, nac.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele