základní část, 30. kolo
08.04.2018 14:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 1:3

Feyenoord potvrdil úlohu favorita na půdě posledního Twente a díky vítězství 3:1 se znovu přiblížil ke konečné čtvrté pozici, která by mu minimálně zaručila přímou účast v předkolech Evropské ligy. O svém vítězství rozhodl ve druhé polovině závěrečné části, kde vstřelil hned dva góly během devíti minut. Na třetí Alkmaar má manko osmi bodů, před pátým Utrechtem disponuje pětibodovým náskokem. Naopak Enschede je po porážce v hodné obtížné situaci.

Jeho úhlavní rivalové v boji o záchranu totiž dokázali bodovat naplno. Twente doposud získalo dvacet bodů a čtyři kola před koncem zaostává za sedmnáctou Spartou o čtyři body, na patnáctou příčku Bredy má dokonce ztrátu téměř nedostižných deseti bodů. Rotterdamský výběr vstoupil do utkání lépe než soupeř a svou první větší možnost z 18. minuty přetavil ve vedoucí gól, o který se postaral Jean-Paul Boëtius.

Ten si po krásné přízemní kombinaci svých spoluhráčů naběhl za obranu na přesně načasovaný pas od Toornstry a po elegantním zpracování na prsa zapadla jeho skákavá střela z osmi metrů přímo k levé tyči. Domácí se však rozhodně nevzdali a už za čtyři minuty bylo vyrovnáno. Brankář Jones otálel s rozehrávkou tak dlouho, až vystihl jeho přihrávku Adam Maher a ve skluzu dopravil míč doprostřed branky.

Od tohoto momentu se Twente více soustředilo na defenzívu a Feyenoord toho po obrátce využil. V 57. minutě mohl převrhnout misky vah na stranu favorita Nicolai Jørgensen, jenž po centru z pravého křídla zakončoval v pádu nad horní tyčku. Za dalších deset minut se rotterdamský klub přeci jen dostal podruhé do vedení. Steven Berghuis si skvěle narazil balón se spoluhráčem a poté umístěnou střelou zavěsil ke vzdálenější konstrukci.

Feyenoord definitivně zlomil odpor protivníka v 75. minutě, podeváté v tomto ročníku Eredivisie skóroval sedmadvacetiletý dánský útočník Jørgensen. Po další parádní akci na jeden dotek obdržel míč po nepovedené střele El Ahmadiho a patičkou zády k brance pokořil překvapeného gólmana Drommela. Twente bude v příštím kole bojovat o naději v Den Haagu, Feyenoord přivítá velkého konkurenta z Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, fctwente.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele