základní část, 5. kolo
17.09.2017 14:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 4:0

Twente Enschede svým nedělním výkonem dalo zapomenout na předchozí čtyři porážky v řadě v novém soutěžním ročníku a tentokráte s přehledem zdolalo vysoce favorizovaný Utrecht po výsledku 4:0. Domácí výběr byl od samého začátku výrazně lepší, v úvodním dějství proměnil hned tři šance a soupeře až do závěrečného hvizdu k ničemu nepustil. V této sezóně tak poprvé bodoval a se třemi body mu patří šestnácté místo.

Utrecht naopak teprve podruhé prohrál a zaznamenal svůj největší letošní neúspěch, v tabulce Eredivisie je na osmé příčce s devíti body. Domácí byli od úvodního hvizdu odhodláni uspět a do vedení se dostali již v 9. minutě. Po dlouhém nákopu Bijena z vlastní poloviny si Tom Boere všiml lehce vyběhnuvšího gólmana Jensena a poté ho z devíti metrů chytře přeloboval, hostující strážce si tento nešťastný okamžik určitě za rámeček nedá.

Za dalších devět minut se Twente dostalo do dvoubrankového vedení, do černého zamířil Thomas Lam. Finský rodák využil rohového kopu Liendla z pravé strany a před hranicí brankového území hlavičkoval naprosto přesně k levé konstrukci mimo dosah bezmocného Jensena. Tím ale gólová kanonáda Enschede rozhodně nekončila, definitivní třetí pojistku přidal zhruba deset minut před koncem úvodního dějství Luciano Slagveer.

Čtyřiadvacetiletý forvard využil chybné rozehrávky soupeře a geniálního přistrčeni od Boereho, ze sedmi metrů pak chladnokrevně obstřelil Jensena, jenž byl opět naprosto bez šance na úspěch. Po obrátce se obrázek hry příliš nezměnil. V 58. minutě hlavičkoval zcela sám z hranice brankového území domácí hráč, po "rybičce" brilantně vyrážel balón před sebe strážce Utrechtu. Twente neubralo ze svého tempa ani v závěrečné dvacetiminutovce.

V 73. minutě dokázal rozvlnit síť Slagveer, ale branka nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. Enschede se přeci jen definitivně uklidnilo zhruba čtvrthodiny před koncem. Jeho náskok pojistil Oussama Assaidi, jenž po zpětné nahrávce z pravého křídla ustál souboj s protihráčem a poté trefil prostor u levé tyče. V 82. minutě mohl završit "búra" Boere, avšak po jeho ráně se zaskvěl Jensen a výsledek se tak již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, fcutrecht.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele