základní část, 15. kolo
09.12.2017 20:45 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 2:3

Twente Enschede nedokázalo navázat na předchozí remízu s vysoce favorizovaným Ajaxem a tentokráte podlehlo konkurenčnímu Den Haagu v dalším divokém poměru 2:3, rozhodující branku inkasovalo až v poslední minutě. Kvůli remíze Rody s Groningenem se propadlo na poslední osmnáctou příčku s deseti body, na přímou záchranu však ztrácí jen tři body. ADO se naopak posunul na osmé místo s dvaceti body.

Nesmírně zajímavý byl především první poločas. V něm padly hned čtyři góly, lépe do něj vstoupili domácí. Už ve 3. minutě vystřelil po otočce Jensen, nicméně jeho pokus letěl vysoko nad horní tyčku. Twente zužitkovalo svou mírnou převahu ve 12. minutě. Po krásné kolmici na pravé křídlo postupoval sám směrem k brankáři Zwinkelsovi rozběhnutý Boere a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Dannyho Hollu, který z deseti metrů snadno rozvlnil síť.

Stejný hráč mohl skórovat podruhé v sobotním duelu o čtyři minuty později, kdy kroutil balón z přímého volného kopu z necelých třiceti metrů ke vzdálenější konstrukci, avšak Zwinkels parádním zákrokem odvrátil míč na rohový kop. Z následné akce bylo překvapivě srovnáno. Po hezké kombinaci na jeden dotek našel Hooi svou nahrávkou Abdenassera El Khayatiho a ten z předbrankového prostoru zamířil šajtlí přímo k pravé tyči.

Za další čtyři minuty dokázali hosté dokonce otočit vývoj. Po pasu El Khayatiho z levého křídla zakončoval akrobaticky na hranici brankového území Bjørn Johnsen a balón s pomocí břevna dostal za brankovou čáru do sítě. Vzápětí skončila teč domácích mimo prostor tří tyčí, Twente dokázalo srovnat v 35. minutě. Podruhé v tomto klání skóroval zkušený devětadvacetiletý záložník Holla.

Jeho přímý volný kop z levé strany tečoval jeden z hostujících hráčů pod břevno. Ještě do poločasu střílel z další standardní situace těsně nad El Khayati, poté gólman Brondeel skvěle vyrazil pokus Beckera. Dvě minuty po změně stran zaváhal Brondeel, jenž při odkopu napálil atakujícího Johnsena, ale včas se vrátil a se štěstím odvracel alespoň na roh. Když už se zdálo, že se oba týmy rozejdou smírně, tak se podruhé trefil nejlepší muž na hřišti El Khayati. Ten se v 90. minutě po velkém závaru dostal k odraženému balónu a po zemi ho umístil k bližší tyči, Brondeel se natahoval marně.

Autor: Viktor Sandev / fctwente.nl, adodenhaag.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele