základní část, 27. kolo
11.03.2018 12:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Groningen - PEC Zwolle 2:0

Groningen přerušil svou dlouhou sérii bez vítězství na domácí scéně, tentokráte si v domácím prostředí poradil s trápícím se Zwolle v poměru 2:0 a přiblížil se k přímé záchraně v nejvyšší nizozemské soutěži. Z tříbodového zisku se naposledy radoval koncem prosince uplynulého roku a po osmi neúspěšných střetnutích konečně potěšil své příznivce. V Eredivisii se posunul na třináctou pozici s devětadvaceti body. PEC má o jedenáct bodů více a je sedmé.

Hosté se naopak nemohou dostat z krize, v minulých pěti duelech vybojovali jediný bod a přímá účast v Evropské lize se jim postupně vzdaluje. První větší příležitost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry. Přímý volný kop domácích skončil na hlavě Ryana Thomase a ten málem nešťastně zamířil do vlastní sítě, nicméně v tomto případě ho na brankové čáře zastoupili spoluhráči. O třináct minut později už Thomas pokořil brankáře Boera.

Australský smolař nedělního zápasu chtěl po přihrávce van Weerta z pravé strany odkopnout balón do bezpečí před dotírajícím protihráčem, ale nakonec rozvolnil síť za naprosto bezmocným Boerem. Ve 34. minutě mohl zvýšit vedení FC Ajdin Hrustič, po přehození míče z pravačky na levačku pálil z hranice pokutového území o decimetry vedle vzdálenější konstrukce. Stejný hráč znovu zahrozil o devět minut později.

Tentokráte si naběhl na pěknou nahrávku z levého křídla a z hranice šestnáctky přehodil hostujícího strážce, balón se odrazil od spodního okraje břevna zpět do pole přímo k hráčům PEC. Šest minut po změně stran mířil k přední tyči Japonec Doan, Boer se však vytasil s parádním zákrokem a balón odvrátil na rohový kop. Ihned na to mohli z ničeho nic srovnat hosté, jejich úvodní velkou možnost promarnili Menig se střídajícím Ondaanem.

Bombu prvního z nich vyrazil Padt reflexivně před sebe, druhý jmenovaný z dorážky prostor tří tyčí vůbec netrefil. V 73. minutě neprolomil smůlu Thomas, jenž se po dlouhém nákopu za obranu snažil přelobovat vyběhnuvšího Padta, jenže orazítkoval pouze horní tyčku. Domácí ve zbývajícím průběhu skvěle bránili a protivníka k ničemu nepustili, sami naopak pojistili náskok v první nastavené minutě. Po nahrávce od Bacuny to zkusil z dvanácti metrů Hrustič a jeho tečovaný pokus zapadl doprostřed branky do protipohybu zoufalého Boera.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl, peczwolle.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele